6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Locurile de joacă de pe străzile Alexandru cel Bun şi Dragalina vor fi date în folosinţă cel târziu la sfârşitul lunii august

Astăzi, Elena Lasconi a verificat din nou stadiul investiţiilor la parcurile de pe străzile Alexandru cel Bun şi Dragalina, în Vişoi şi în Grui, intenţia fiind de a le deschide cât mai curând. Copiii nu mai au răbdare, văzând cât de pline de echipamente şi aparate de joacă sunt ambele facilităţi de distracţie. Când dau ochii cu ea în zonă, căci primăriţa merge de câteva ori într-o săptămână în cele două zone – şi pentru a-i impulsiona pe muncitori „să-i dea bice”, şi pentru a vedea calitatea intervenţiilor -, mamele şi cei mici o asaltează cu aceeaşi întrebare: când li se dă voie să intre în parc? Picii curioşi să încerce minunăţiile se adună în fiecare zi la gardul locului de joacă, unde li se scurg ochii după noutăţile aduse la Câmpulung în premieră. Noi, multe şi variate, destinate mai multor vârste, pentru a se bucura de noua facilitate de divertisment cât mai mulţi copii. În ideea de a lua în primire cât mai curând parcul finalizat, Elena Lasconi merge cât de des poate pe şantierele acestor investiţii, unde atât în Grui, cât şi în Vişoi se lucrează la amenajarea spaţiului verde din dreptul blocurilor din vecinătate.

  • Copiii nu mai au răbdare văzând minunăţiile din locul de joacă

Văzând locul de joacă finalizat, nerăbdarea copiilor este mai mare ca oricând, înaintea ochilor lor desfăşurându-se atâtea tentaţii colorate, nemaiîncercate de puştii din cartier, dar încuiate deocamdată. Beneficiarii acestor lucruri de calitate, fabricate în 2022 şi chiar în 2023, sunt prea mici ca să înţeleagă termeni şi formalităţi precum „recepţie”, care trebuie să se întâmple între constructor şi Primărie, pentru ca investiţiile să poată fi date în folosinţă. Primăriţa Elena Lasconi mizează pe buna credinţă a executantului George Răuţoiu, care şi-a luat angajamentul să tragă tare şi, într-o săptămână-două, să încheie cele două parcuri din Vişoi şi Grui.

Nu sunt gata alveolele de spaţiu verde din faţa scărilor de bloc, care trebuie înfrumuseţate cu gazon şi arbuştii propuşi. Mult n-ar mai fi de lucru, dar a intervenit şi perioada cu zile libere acordate de sărbătoarea Sfintei Maria, ceea ce prelungeşte producerea finalului aşteptat de „picimea” cartierului. Mămicile îi plimbă pe cei mici în jurul locului de joacă, unde sunt băncuţele şi foişorul, dar atracţia o constituie lumea minunată de dincolo de gardul din creioane colorate. Fiindcă am adus vorba despre împrejmuirea locului de joacă, Elena Lasconi i-a cerut constructorului ca, până la momentul dării în folosinţă, să amenajeze o portiţă de acces tot din creioane colorate.

Primăriţa a probat cişmelele din parc, pentru a se convinge că sunt funcţionale. „Vreau foarte tare să dăm drumul cât mai repede acestor locuri de joacă, pentru că şi eu sunt nerăbdătoare. În fiecare seară, când vin ca să văd cum sunt făcute lucrările, dacă s-au prins pomii şi ce se întâmplă aici, mă „racolează” mămicile şi copiii şi mă întreabă când se deschide locul de joacă. L-am rugat pe constructor să încerce să finalizeze până sâmbăta viitoare, luând în considerare faptul că luni şi marţi este liber. Cel mai probabil, o să facem recepţia nu în săptămâna care urmează, ci în cealaltă. Oricum, nu mai târziu de ultima săptămână din luna august.”, spunea primăriţa Elena Lasconi legat de momentul estimat al deschiderii locului de joacă.

  • Elena Lasconi: „Am o aplicaţie cu notificări de mişcare în această zonă”

S-au montat camerele de supraveghere, absolut necesare, dacă ne gândim că primele distrugeri s-au produs în timpul şantierului. O bancă a fost scrijelită de nişte oameni fără minte şi fără drag de lucrul bun şi nou făcut în folosul tuturor. „Vreau să le fac un program foarte strict celor de la Poliţia Locală. Inclusiv eu am o aplicaţie cu notificări de mişcare în această zonă. Va avea şi şeful ADP şi o să fie şi la dispeceratul de la Poliţie, pentru că vreau să păstrăm aceste echipamente. M-am uitat, înainte de a veni aici, pe câteva fotografii făcute în urmă cu un an – doi ani. În ce hal puteau să arate echipamentele de joacă pentru copii! Cele noi sunt producţie 2022, sunt la super-standard, nu cred că există în ţară un loc de joacă pentru copii cum este cel de la Alexandru cel Bun, cum este cel de la Dragalina şi la „Prichindelul”. Anul viitor, o să continuăm cu parcul din Grui şi cel de vizavi de parcul din Grui.”, a continuat Elena Lasconi.

Proiectul prevede plantarea în rondul din mijlocul parcului a unui brad de Crăciun. „Pentru că sunt foarte pretenţioasă, vă spun că n-o să-l punem acum, ci la toamnă. O să niveleze şi va pune pământ negru şi gazon, iar la toamnă vom avea un brad frumos, care va fi împodobit de sărbători.”, a mai precizat Elena Lasconi.

Parcul conţine o bancă inteligentă şi staţii solare smart, unde poţi să-ţi încarci telefonul. Ce o nemulţumeşte pe Elena Lasconi este sistemul de irigare a gazonului, din cauza căruia curge apa pe carosabil şi pe trotuar. „Mi-au spus că, cel târziu miercuri, vor veni cei care au montat sistemul de irigat, pentru că vreau ca toată apa să meargă înspre gazon, nu pe stradă. Trandafirii căţărători sunt deja achiziţionaţi, mai trebuie puşi trandafirii şi staţiile de încărcare pentru maşini.”, a încheiat Elena Lasconi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!