13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Elena Lasconi: „O să facem trei propuneri pentru circulaţia pe bulevard şi pentru orele de aprovizionare pentru comercianţi”

Până la sfârşitul anului, nemaifiind mult până la finalizarea investiţiei de amenajare a Bulevardului „Pardon”, Negru Vodă şi Republicii vor fi redeschise circulaţiei rutiere. Deşi obrăznicăturile târgului nu s-au sfiit nici în timpul şantierului, oprit sau activ, să încerce cu maşinile carosabilul şi trotuarele aflate în responsabilitatea constructorului. La şedinţa Consiliului Local s-a atins în treacăt subiectul parcărilor, despre care ne-am săturat scriind, în ideea de a se aplice un sistem de plată peste tot în centru, ca să fie descurajată deplasarea cu maşina. Aşa cum s-a întâmplat în 2009, când găseai loc de parcare la orice oră pe bulevard, căci nu se îndura nimeni să plătească taxa infimă. Prin noua investiţie, posibilitatea de a parca în această zonă a fost eliminată, ceea ce înseamnă că autoturismele sufocă tronsonul cuprins între Primărie – Clubul ARO până la intrarea pe bulevard.

  • „O să avem un program, pe care îl vor alege oamenii şi comercianţii”

Înainte să ia o decizie, primăriţa Elena Lasconi a afirmat că vrea să-i asculte pe oameni, ca să afle de la ei cum îşi doresc să se desfăşoare traficul auto pe bulevard şi când să se facă aprovizionarea punctelor comerciale de pe Negru Vodă şi Republicii. „O să punem în dezbatere publică câteva propuneri. Şi pe E-Muscel vreau să vedem dacă găsim altă variantă de chestionar, pentru că mi-aş dori foarte mult ca majoritatea celor care răspund să fie din Câmpulung. O să facem trei propuneri pentru circulaţia pe bulevard şi pentru orele de aprovizionare pentru comercianţi. De asemenea, o să invit toţi comercianţii de pe bulevard ca să avem o discuţie. N-o să facem locuri de parcare pe bulevard, pentru că nu avem unde. Dar o să avem un program, pe care îl vor alege oamenii şi comercianţii. Noi o să propunem trei variante pentru a face aprovizionare, vizavi de comercianţi. O să facem propunere pentru a lăsa liber pentru circulaţie sau cu un program. Nu pot să vă spun acum toate detaliile, pentru că vreau s-o fac profesionist şi să vi le prezint uitându-mă şi la alte exemple din ţară şi din Europa. O să se dea drumul circulaţiei anul acesta, sperăm.”, a precizat Elena Lasconi, la dezbaterea Legislativului municipal de luni după-amiază. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!