9.6 C
Campulung Muscel
14/10/2024

Săptămâna aceasta s-a derulat o altă etapă a serviciilor de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare

În perioada 24-31 iulie 2023, Coral Impex SRL efectuează servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare în diverse locaţii ale oraşului, într-o acţiune menită să asigure sănătatea şi siguranţa câmpulungenilor. Cu o experienţă de 30 de ani în domeniu, firma sosită de la Ploiești a venit pregătită să combată ţânţarii, căpuşele şi alte insecte nedorite, dar și rozătoare, folosind substanţe specializate.

  • Coral Impex a adus mai mulţi angajaţi decât era prevăzut, pentru a termina procesul cât mai rapid

Deratizarea a fost efectuată cu Culbrom Pastă, o substanţă raticidă amplasată în staţii de intoxicare. Mihaela Pintea, reprezentantul firmei Coral Impex, a subliniat importanţa deratizării, menţionând că aceasta se desfăşoară în locaţii precum parcuri, spaţii verzi şi platforme de gunoi special amenajate. Pentru a finaliza cât mai rapid dezinsecţia, au fost mobilizaţi mai mulţi angajaţi, cu estimarea că aceasta va fi încheiată înainte de ora 10 dimineaţa, astăzi, 28 iulie 2023. „Serviciile de dezinsecţie se adresează, în mod special, ţânţarilor, dar sigur vom avea rezultate şi la căpuşe, şi la alte insecte. Până pe 31 o să mai facem deratizare pe domeniu. După ce terminăm dezinsecţia, pentru că de aceea am adus mai mulţi oameni decât scria pe contract, ca să terminăm într-o trecere foarte repede”, a transmis Mihaela Pintea.

Cu toate că substanţele folosite sunt biodegradabile şi nu reprezintă riscuri majore pentru oameni, cetăţenii sunt sfătuiţi să se ferească de zona de acţiune a aparatelor folosite în timpul serviciilor de dezinsecţie. „Există şi un pericol, în primul rând cetăţenii nu trebuie să stea în raza de acţiune a aparatelor. Este indicat să se dea de-o parte, să se ferească de raza de acţiune a aparatelor. Substanţa este periculoasă doar în momentul în care este inhalată, când este îndreptată către cetăţean. În mod evident, noi nu facem treaba asta. În privinţa dezinsecţiei, trebuie să ne ferim de raza de acţiune şi doar atât, substanţa este biodegradabilă, pentru că altfel, dacă ea nu ar fi biodegradabilă, ar acţiona, în timp, ca poluant şi toate substanţele sunt obligatorii să fie aşa”, a comunicat Mihaela Pintea. De asemenea, aceasta a adăugat că firma are o experienţă de 30 de ani de activitate şi niciodată nu s-a întâmplat vreun astfel de accident. Cu toate acestea, au fost luate toate măsurile necesare de prevenţie a unor situaţii nedorite, iar potrivit Mihaelei: „deratizarea se face prin amplasare de substanţă raticidă în staţii de intoxicare, staţiile sunt în cutiile maro şi mai avem depozitate şi într-un spaţiu cu care ne-aţi ajutat dumneavoastră. Staţiile sunt încuiate, etichetate, inscripţionate cu telefonul firmei noastre, cu antidotul substanţei care este folosit, cu substanţa activă a substanţei raticide. Am înştiinţat şi spitalul, dacă se întâmplă, accidental, să ingere cineva substanţă raticidă, să se ştie ce trebuie făcut. Anul acesta facem 30 de ani de activitate, numai asta am făcut, dar nu am avut nicio situaţie de genul acesta, dar ne luăm toate măsurile să nu fie. În privinţa raticidelor, să nu deplaseze staţiile, să nu umble la ele, şi să nu mănânce. Dacă se întâmplă, accidental, să se spargă vreo staţie, să se împrăştie substanţa, cetăţenii trebuie să sune la numărul de acolo să venim şi să adunăm substanţa. Nu se aruncă anapoda nimic, pentru că substanţele acestea au un regim special, ele intră la substanţe periculoase şi nu putem să le aruncăm pur si simplu la gunoi, noi le predăm la firme specializate pentru neutralizare”.

  • Elena Lasconi: „Această campanie a venit ca răspuns a solicitărilor şi nevoilor cetăţenilor din Câmpulung”

De asemenea, Elena Lasconi a menţionat că au fost efectuate deja servicii de dezinfecţie în locurile de joacă şi la ghenele de gunoi, astfel încât să se asigure un mediu curat şi sigur pentru toţi copiii. Această campanie a venit ca răspuns a solicitărilor şi nevoilor cetăţenilor din Câmpulung, care s-au plâns de numărul de căpuşe şi de pericolul acestora şi se desfăşoară pentru prima dată în istoria oraşului. „Mulţumim frumos pentru colaborare, este pentru prima dată când se întâmplă lucrul acesta la Câmpulung şi ar trebui să o facem în fiecare an, pentru că sunt foarte multe mămici care s-au plâns anul trecut că au luat copiii căpuşe şi s-au plâns şi de ţânţari şi nu mai spun de mizeria acolo unde sunt amplasate tomberoanele de gunoi”, a transmis Elena Lasconi.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!