3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Animest Câmpulung Muscel: mic festival de filme de animație pentru întreaga familie

Între 28-30 iulie, caravana cinematografică Animest oprește la Câmpulung Muscel. Publicul este așteptat la festival cu un program de filme și cine-concert, special gândit pentru întreaga familie. Intrarea este liberă la toate activitățile din proiect.

Festivalul se deschide vineri cu o proiecție în aer liber, în Piața Primăriei Câmpulung și continuă în weekend cu proiecții în aer liber și la interior și un cine-concert original interpretat de Sebastian Burneci Trio. Trompetist și solist al Big Band-ului Radio și absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, Sebastian Burneci este membru activ în mai multe proiecte internaționale de jazz. Trio-ul va interpreta povești norvegiene animate pe muzică originală compusă și interpretată în direct, pentru bucuria publicului.

  • PROGRAM

VINERI 28 IULIE

21:00, Piața Primăriei Câmpulung

Cats Don’t Dance / Pisicile nu dansează (SUA 1997, 75 min., regia Mark Dindal; Dialoguri în engleză, subtitrare în română; Vârsta recomandată: 6 ani+)
Danny, o pisică ambițioasă și talentată, vrea să cucerească Hollywoodul cu mișcări ca ale lui Fred Astaire, dar se confruntă cu o mulțime de obstacole.

*Film nominalizat la OSCAR și premiat la numeroase festivaluri dedicate filmelor pentru copii

SÂMBĂTĂ, 29 IULIE:

12:00, Amfiteatrul Dinicu Golescu

Titina (Norvegia-Belgia 2022, 90 min., regia Kajsa Næss; Dialoguri în norvegiană, subtitrare în română; Vârsta recomandată: 6 ani+)

*Selectat în competiția marilor festivaluri de animație și filme pentru copii: Göteborg IFF 2022, Mon Premier Festival Paris 2022, Tromsø IFF 2023, New York CFF 2023.

O expediție cu peripeții către Polul Nord, în care exploratorul norvegian Roald Amundsen și inginerul aeronautic italian Umberto Nobile sunt însoțiți de cățelușa Titina.

14:00, Amfiteatrul Dinicu Golescu

Dounia și prințesa Alepului (Canada-Franța 2022, 72 min., regia Marya Zarif și André Kadi; Dialoguri în franceză, subtitrare în română; Vârsta recomandată: 6 ani+)

Cu doar câteva semințe de chimen negru în palmă, dar ajutată de o prințesă și încurajată de familie, micuța Dounia părăsește Alepul în grabă pentru a găsi un nou loc numit acasă.

20:30,  Piața Primăriei Câmpulung

Misterele Nordului (50 min) Povești norvegiene animate pe muzică originală compusă și interpretată în direct de Sebastian Burneci Trio.

21:30,  Piața Primăriei Câmpulung

Ernest și Célestine (Franța-Belgia-Luxemburg 2012, 80 min., regia Stéphane Aubier, Vincent Patar și Benjamin Renner; Dialoguri în franceză, subtitrare în română; Vârsta recomandată: 6 ani+)

Povestea prieteniei imposibile dintre un urs morocănos care visează să devină artist și o șoricică ce refuză să devină dentist.

DUMINICĂ, 30 IULIE:
11:00, Amfiteatrul Dinicu Golescu

Perlimps (Brazilia 2022, 80 min., regia Alê Abreu; Dialoguri în portugheză, subtitrare în română; Vârsta recomandată: 6 ani+)
*Premiat la festivalul internațional de animație din Ottawa, Canada și nominalizat la festivalul internațional de animație pentru copii din Chicago, SUA
Pierduți în Pădurea Fermecată, doi agenți secreți își unesc forțele pentru a-i salva pe misterioșii Perlimps de niște giganți înfiorători.

12:30 – 14:00, Amfiteatrul Dinicu Golescu
ATELIER de animație pentru copii, facilitat de Anna Florea.
Anna este un ilustrator, animator și regizor, co-fondatoare a studioului RIVULET și co-autoare a două scurtmetraje de animație „Mr. Anxiety goes on a date” (2016) și „invizibilii” (2020), realizate împreună cu colectivul 4inaroom.
Atelierul va introduce copiii în lumea animației, explicând concepte de bază și oferindu-le ocazia să creeze o animație simplă, în echipă. Atelierul este recomandat pentru copii cu vârsta între 8-11 ani.

Formular de înscriere: https://forms.gle/pcrjVGvBmBpD4A8G7

14:00, Amfiteatrul Dinicu Golescu

Secretele tatălui meu (Franța-Belgia 2022, 74 min., regia Véra Belmont; Dialoguri în franceză, subtitrare în română; Vârsta recomandată: 9 ani+)

Doi băieți cu o copilărie fericită vor să știe ce ascunde tatăl lor mereu tăcut. Află că nu a fost pirat, nici căutător de comori, ci este unicul supraviețuitor al unui lagăr de concentrare.

*Selectat în competiția marilor festivaluri de animație și filme pentru copii: Annecy IFF 2022, Cinekid Amsterdam CFF 2022

21:00, Piața Primăriei Câmpulung

Călătoria în Vorbilandia (Franța-Luxemburg 2022, 80 min., regia Julien Chheng, Jean-Christophe Roger; Dialoguri în franceză, subtitrare în română; Vârsta recomandată: 6 ani+ )
*Film premiat la Festivalul Internațional de Film pentru Copii din New York

Ursul Ernest și șoricica Célestine călătoresc în țara lui Ernest, unde locuiesc cei mai buni muzicieni din lume, dar unde muzica a fost interzisă prin lege. 

Eveniment Facebook: https://fb.me/e/13tUerY2A

Parteneri: Primăria Câmpulung, Casa de Cultură Tudor Mușatescu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!