25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Copiii participanţi la Tabăra de Matematică organizată de LIONS, premiaţi în cadrul festivităţii de la Ceramus

Finalul experienţei câmpulungene pentru cei 16 adolescenţi aplecaţi către studiul matematicii, reuniţi în oraşul nostru de un eveniment cu tradiţie al Clubului LIONS „Negru Vodă” Câmpulung, s-a consumat la Ceramus, pe marginea lacului cu nuferi, într-o ambianţă relaxantă. Cunoştinţele demonstrate de grupul de copii aleşi din mai multe zone ale ţării, pentru a fi trimişi în Tabăra de Matematică de la Câmpulung, au fost răsplătite de organizatori cu diplome şi premii în bani. Evenimentul educaţional şi recreativ, în acelaşi timp, pentru copiii şi tinerii recompensaţi cu o vacanţă finanţată de iniţiatori, este organizat de Clubul LIONS „Negru Vodă” Câmpulung şi District 124 România, asociaţia naţională care reuneşte cluburile LIONS din ţară. Vineri după amiază, la sfârşitul unei săptămâni cu teste matematice, dar şi cu plimbări prin Câmpulung şi împrejurimi, participanţii şi-au primit premiile pentru prestaţiile arătate pe durata taberei încheiate cu un mini-concurs. Dorin Mirea, gazda momentelor de final ale şederii câmpulungene, le-a pregătit copiilor o seară de ţinut minte, cu foc de tabără şi cină, la complexul pe care îl patronează.

  • Studiul a alternat cu relaxarea  

Mica ceremonie de la final de tabără a fost moderată de Sergiu Cicu, în calitate de preşedinte al Clubului LIONS „Negru Vodă” Câmpulung, împreună cu fratele său, profesorul Ion Cicu, cel căruia i se datorează activitatea de coordonare a grupului de cursanţi sosiţi din Ploieşti, Sibiu, Turnu Roşu, Braşov, Câmpia Turzii, Timişoara, Târgu Mureş, Suceava, Orăştie. Tabăra Naţională de Matematică a dobândit caracter de tradiţie graţie celor 15 ediţii a căror continuitate a fost întreruptă doar de primul an de pandemie.

Au dat o mână de ajutor consistentă, prin prezenţa lor alături de oaspeţii Câmpulungului, „leuţii” lui Carmen Bârloiu, LEO Advisor, prezenţi în toate momentele de destindere pregătite pentru aceştia. Şi au fost astfel de ieşiri din atmosfera de studiu în fiecare zi. În prima zi, s-au familiarizat cu instituţia gazdă, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, partener al LIONS, vizitând impresionantul ansamblu de clădiri al şcolii, care beneficiază şi de un parc, pentru recreere în aer liber. Întreaga săptămână, pregătirea a alternat cu excursii şi vizite la ceea ce este de văzut în Câmpulung şi în vecinătăţile sale: clădirile turistice şi istorice din oraş, Casa Memorială „George Topîrceanu”, Păstrăvăria Nămăeşti, Mausoleul Mateiaş, Muzeul Automobilului Românesc. În toate aceste momente, musafirii i-au avut alături pe tinerii LEO, care au trecut ei înşişi un examen al prieteniei şi ospitalităţii.

  • Membrii LIONS Câmpulung au avut alături de ei colegi din ţară

Printre cei care li s-au adresat micilor matematicieni s-au aflat atât cei „ai casei”, cât şi invitaţii membrilor LIONS Câmpulung.

Dan Şain, Past District Governor, a adresat mesajul de salut colegilor LIONS din ţară, prezenţi la festivitatea de premiere. „Ca să vedeţi cât de importantă este tabăra noastră, cât de importanţi sunteţi voi, copii, şi să înţelegeţi că această tabără este un lucru foarte serios. Punem multă speranţă în pregătirea voastră. Nu doar eu şi nu doar LIONS Câmpulung, cât şi prietenii noştri din LIONS din ţară, o parte dintre ei fiind cei care v-au trimis pe voi la Câmpulung. Am bucuria şi onoarea de a vă prezenta câţiva dintre prietenii noştri veniţi acum: Cristina Neagu (n.r. preşedinte al Regiunii Sud LIONS District 124 România şi reprezentant al LIONS Club Cosmopolitan Bucureşti), Daniel Constantinescu (n.r. preşedinte al LIONS Club Cosmopolitan Bucureşti), Carmen Tache (n.r. LIONS Club Ploieşti), Past District Governor Toni Tache. Carmen se ocupă şi de concursul „Afişe pentru Pace”. Iar, în acest an, a avut fericirea de a propune un desen al unui copil din Iaşi, care a ajuns să fie premiat cu locul I mondial. Primul nostru loc I mondial în „Afişe pentru Pace”.”, i-a prezentat Dan Şain pe distinşii oaspeţi ai clubului câmpulungean.

  • Profesorul Ion Cicu: „Prin această tabără, LIONS Câmpulung a avut de câştigat”

Despre cum a decurs tabăra a relatat pe scurt profesorul Ion Cicu, redactor la Gazeta Matematică şi coordonator viitoriolimpici.ro. „Eu spun că ne-am înţeles bine şi sper că au fost mulţumiţi de ceea ce le-am povestit şi au învăţat. Ca dovadă, la concursul pe care l-am organizat astăzi de dimineaţă, am avut şi punctaj maxim. Avem premii la distanţă de un punct faţă de premiul I, lucru care înseamnă că ne putem declara mulţumiţi de ceea ce am realizat în această săptămână şi eu îi aştept în alte competiţii. Pe site-ul viitoriolimpici.ro puteţi participa în continuare, dacă chiar vă place matematica. Membrilor LIONS le promit că, atâta vreme cât mă vor ţine sănătatea şi capul, o să vin în continuare, ca să onorez această misiune. Eu zic că, prin această tabără, LIONS Câmpulung a avut de câştigat.”, a afirmat profesorul Ion Cicu.

Cel mai optimist în privinţa duratei este Dan Şain: „Din următorii 50 de ani de tabără s-au scurs doar 15.” „Măcar să ajungem la 25 de ani.”, este dorinţa profesorului Cicu.

Carmen Tache le-a mulţumit colegilor de la Câmpulung pentru „cei 15 ani de continuitate în organizarea acestei tabere. Felicitări copiilor pentru participare, felicitări şi câştigătorilor de astăzi! Nu pot să nu-l felicit pe domnul profesor Ion Cicu, pentru participarea dumnealui şi pentru implicarea din fiecare an.” În semn de gratitudine pentru strădaniile sale în cadrul taberei, Carmen Tache i-a înmânat profesorului Ion Cicu o diplomă din partea District 124, însoţită de mulţumiri şi dorinţa exprimată de a fi alături pe mai departe de acest demers educativ şi social LIONS.

  • Mesajul guvernatorului Florin Ilieş: „Le doresc tinerilor care au participat la tabără să nu se despartă niciodată de matematică, pentru că matematica este regina ştiinţelor”

Antonio Tache, Past District Governor, a prezentat mesajul guvernatorului Florin Ilieş, precedat de propriile felicitări pentru organizatorii câmpulungeni ai taberei. „Mulţumiri tuturor membrilor Clubului „Negru Vodă” Câmpulung, pentru buna organizare a taberei, pentru continuitate şi pentru modul în care au ştiut să implice tinerii LEO în această activitate. Conducerea Districtului şi Guvernatorul adresează felicitări organizatorilor, membrilor Clubului LEO Leolution, precum şi elevilor participanţi. Matematicianul Grigore Moisil spunea: „Un matematician face matematică, fiindcă vede în matematică ceva frumos, ceva interesant, ceva care îi place, ceva care îi este drag, ceva care îl tulbură, ceva care îl face să gândească, să mediteze şi să viseze.” Le doresc tinerilor care au participat la tabără să nu se despartă niciodată de matematică, pentru că matematica este regina ştiinţelor.”, a transmis Guvernatorul Florin Ilieş, prin vocea colegului său Toni Tache.

  • Două poziţii ale podiumului, ocupate de copii din Ploieşti  

Premierea oficiată de profesorul Ion Cicu a debutat cu acordarea diplomelor copiilor participanţi, care nu s-au aflat între premianţii propriu-zişi: Tudor Mihalea, Ovidiu Nicolae Balea, Sabina Duciuc, Maria Cristina Branea, Carla Maria Streinu, Andreea Cristina Tonu, Bogdan Coman, Luca Ştefan Guţu, Mihaly Benedek, Alexandru Domuţă, Iustin Nicolae Petre.

Premianţii celei de-a XV-a ediţii a Taberei de Matematică sunt: Radu Mihai Tănăsescu (Ploieşti) – premiul I (punctaj maxim), Iulia Teodora Crişan (Turda) şi Matei Andrei Cordoş (Baia Mare) – premiul II (la un punct diferenţă de punctajul maxim), Alexandra Gudea (Timişoara) şi Theodor Mihalea (Ploieşti) – premiul III.

Surpriza ceremoniei a venit din partea Iuliei Crişan, căreia îi place nu numai matematica, ci şi să scrie. Ea le-a dăruit fraţilor Cicu cartea „Aventură, magie şi veselie” a cărei autoare este. „Încă o dată, copii, mulţumiri pentru că aţi participat la această tabără. Sper că v-aţi simţit bine. Noi am făcut tot ce a fost posibil ca voi să vă simţiţi bine aici. Feed-back-ul primit de la voi este unul încurajator pentru noi, pentru a continua această tabără.”, a încheiat Sergiu Cicu.

Focul de tabără pregătit pentru copii, pe malul lacului, la Ceramus, a încheiat săptămâna de vacanţă câmpulungeană, ea însăşi un premiu pentru fiecare participant, care are ce povesti la întoarcerea acasă. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!