Constructorul a început să scoată argila îndesată în alveolele de pe Bulevardul „Pardon”, conformându-se recomandării peisagistului de a asigura măcar stratul superior dintr-un pământ de calitate, propice culturilor de plante ornamentale. Ieri, muncitorii au început să remedieze greşeala sesizată de consilierul local Dorin Mirea în urmă cu aproape două săptămâni, când echipa de lucru a umplut locul spaţiului verde cu un sol inferior, incompatibil cu planurile de plantare a unei flore pretenţioase. Tot proiectul de înfrumuseţare a zonei dintre tei este unul profesionist şi impune pregătirea cu seriozitate a bazei în care se vor dezvolta florile alese cu ajutorul unui specialist de la Facultatea de Agronomie.
Primăriţa Elena Lasconi a discutat cu omul de afaceri George Răuţoiu să corecteze eroarea legată de calitatea pământului adus, mai ales după ce a vorbit cu peisagistul, care a informat-o că este riscant să se planteze pe argilă. Vă amintim punctul de vedere al specialistului, pe care s-a bazat cerinţa şefei Executivului de a se îndrepta deficienţa care compromitea creşterea florei pe bulevard: „Ideal ar fi, mai ales că aveţi păduri în zonă, să fie pământ de pădure. S-ar putea să nu fie bun pentru plante dacă este adus de pe un şantier. Este riscant ca după aceea să nu reziste plantele. Cel mai bun pământ este pământul de pădure, în care au existat resturi vegetale, care s-au biodegradat şi este mai bogat. Are posibilitatea de a aduce, mai ales că nu este o cantitate foarte mare. (Grosimea) 30, 40 cm, dacă se poate. Minim 30. Puteţi pune la bază pământul pe care l-aţi adus deja, dar măcar partea superioară să fie pământ de calitate.”, a recomandat peisagistul, de a cărui opinie s-a ţinut cont.
La începutul acestei săptămâni, lucrătorii lui Răuţoiu au început să ia din argilă, operaţiune care continuă în această dimineaţă. În cazul în care constructorul nu reuşeşte să asigure cantitatea necesară de pământ de pădure pentru partea de deasupra, este acceptat şi pământul fertil. „E.M.”