-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Elena Lasconi: „Încercăm să ne organizăm, pentru ca, sâmbătă, să putem aduce măcar 10-20 de puiuţi, în zona Primăriei, pentru a fi adoptaţi”

În adăpostul de câini de pe drumul spre Godeni sunt cazaţi peste 800 de câini, între care sunt şi pui aruncaţi fără discernământ, pe stradă, de proprietari iresponsabili, care se pretează la gesturi lipsite de omenie, în loc să-şi castreze animalele din curte. Patrupedele din adăpost sunt bine îngrijite, au fişe medicale, sunt deparazitate şi sunt la zi cu vaccinurile necesare. Le lipseşte, însă, un cămin. Primăriţa Elena Lasconi a anunţat că din acest week-end va începe un experiment menit să creeze locuri în adăpost pentru maidanezii care urmează a fi ridicaţi din cartiere. 10-20 de pui vor fi aduşi în Piaţa Primăriei, iar familiile iubitoare de animale sunt îndemnate să vină să-şi aleagă un animal în bună stare de sănătate.

  • Primăriţa are o căţeluşă adoptată în urmă cu zece ani şi se gândeşte să ia încă un maidanez  

„Puteţi să veniţi împreună cu copiii să adoptaţi căţeluşi. Vă vorbesc în cunoştinţă de cauză: nu îi salvaţi voi pe ei. Este exact invers, ei vă salvează pe voi. Eu, de zece ani, am o căţeluşă maidaneză care, pur şi simplu, m-a salvat. Este sufletul meu! Vreau să fac un apel la toţi cei care se simt singuri, la persoanele în vârstă: credeţi-mă, un căţel este terapie! Cine are câine ştie.”, i-a îndemnat Elena Lasconi pe câmpulungeni să ofere o casă unor animale aruncate fără vină pe străzi.

Pentru Elena Lasconi este important să se înceapă cu o campanie de adopţie. Nu va fi o acţiune singulară a Primăriei pe subiectul câinilor, întrucât, de mâine, echipele de strângere a maidanezilor din cartiere vor fi în teritoriu, pentru ridicarea exemplarelor adunate, cel mai adesea, în haite.

„De ce este important să începem cu campania de adopţie? Pentru că Adăpostul „Anima” a ajuns la capacitate maximă, nu avem unde să mai ţinem căţei. Este nevoie de un sprijin comun, pentru că tot ce înseamnă în oraş câini, gunoi etc. reprezintă un efort comun din partea tuturor. Cred că voi mai adopta şi eu unul. Am vorbit şi cu colegii consilieri şi Alex Hagi mi-a spus că va veni să adopte un câine săptămâna viitoare. Le mulţumesc încă de pe acum celor care vor adopta. Pot veni şi la adăpostul din Câmpulung. Încercăm să ne organizăm, pentru ca, sâmbătă, să putem duce măcar 10-20 de puiuţi, în zona Primăriei.”, a mai spus Elena Lasconi. Cei care vor lua căţei vor primi contracte şi fişele medicale ca garanţie a stării de sănătate a puilor.

Îngrijitorii de la adăpost, nişte oameni cu suflet mare, au găsit un căţel cu picioarele din spate zdrobite de maşină şi, atunci, i-au făcut un cărucior. Este doar un exemplu dintre sutele de implicare a unor oameni depăşiţi de metehne primitive, din păcate, nepieritoare ale celor care le dau de muncă încontinuu, debarasându-se de animale la întâmplare. „Sunt foarte bine îngrijiţi şi cu foarte mari eforturi li se asigură mâncarea. Costă pe lună în jur de 17.000 euro.”, a mai precizat primăriţa. Trei sâmbete pe lună, la adăpost se oferă servicii gratuite de castrare a câinilor.

Din această seară, pe aplicaţia E-Muscel va funcţiona o secţiune nouă „Vreau să adopt”. Cine are posibilitatea de a caza şi a îngriji un câine este aşteptat să facă un bine. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!