1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Consilierii PNL şi PSD să doneze din indemnizaţiile lor pentru nou-născuţi!

  • Propunerea de a plăti stimulentul pentru tinerii părinţi din sponsorizări îi aparţine consilierei Anca Dumitrescu

Apropiindu-ne de anul electoral, când liberalii ne vor încânta cu încercările disperate de a se agăţa de buza gropii în care i-au azvârlit Gorghiu şi Perianu cu speţa Bulevardului „Pardon”, aceştia au ocazia de a demonstra cât de tare îşi doresc să ajute cu bani mămicile şi tăticii votanţi. În cazul stimulentului natalităţii – deşi firesc era să propună mai întâi un ajutor pentru creşterea fertilităţii, căci o fi şi asta o problemă la Câmpulung -, nu banii sunt problema. Ci lipsa bazei legale pentru acordarea unei glume de stimulent.

Căci nu stimulezi o familie să aibă un copil cu 1.500 de lei, cum propun PNL-iştii. Şi nici cu 5.000 de lei, cu cât şi-ar dori Elena Lasconi să răsplătească venirea pe lume a unui nou membru al comunităţii. Familiile nu fac copii pentru banii de la stat, ci pentru că şi-i doresc. Iar politicienii, care au neobrăzarea să-şi facă imagine speculând grijile care însoţesc un moment fericit din viaţa unei familii, sunt demni de dispreţul public. Mai cu seamă după ce au arătat cât de tare le pasă de comunitatea câmpulungeană pe care au privat-o de un centru reabilitat la timp.

Pe consiliera PNL Anca Dumitrescu, unul dintre iniţiatorii hotărârii cu ajutorul pentru nou-născuţi, n-o interesează legalitatea, ci sursa financiară, pe care a identificat-o rapid: sponsorizări. Susţinem cu bucurie propunerea medicului Anca Dumitrescu şi ne alăturăm campaniei liberale, propunând primii sponsori: consilierii PNL şi PSD, care au votat iniţiativa profund populistă, pentru că tare vrem să vedem dacă mărinimia le este mai mare decât ipocrizia!

  • Anca Dumitrescu zice că se implică cu toţii în strângerea de sponsorizări. Dar să se implice mai tare Elena Lasconi, că ea se pricepe

Dacă stimulentul pentru nou-născuţi ar fi fost legal să se acorde, suma totală n-ar fi reprezentat deloc o povară pentru bugetul local. În plenul şedinţei de Consiliu Local s-a vehiculat numărul de 40 de nou-născuţi cu părinţi câmpulungeni. De unde rezultă o cheltuială de 60.000 de lei într-un an (40 x 1.500 lei), adică un fleac. 60.000 de lei nu ajung nici măcar pentru o documentaţie a unui proiect. Şi dacă s-ar fi acordat 5.000 de lei per nou-născut, cheltuiala totală de 200.000 de lei n-ar sărăci bugetul local.

Însă nu banii sunt „buba” în această speţă, ci lipsa legalităţii demersului aprobat în alte localităţi, mai mult ca sigur, de teama pierderii voturilor. Anca Dumitrescu a lansat teoria achitării stimulentului din sponsorizări, printr-o campanie în care, chipurile, se vor implica cu toţii. Dar mai mult să se implice Elena Lasconi, ca să strângă bani pentru proiectul lor, pe motiv că ea are lipici la sponsori.

„Eu cred că acest stimulent ar putea fi acordat, pentru că am putea găsi şi fonduri. Avem de atâtea ori spectacole sponsorizate, poate că am putea strânge suma, nu este mare, să plătim aceste vouchere dintr-o sponsorizare. Căutăm sponsorizări toţi, şi noi, şi doamna primar, că are trecere la sponsorizări şi aşa reuşim să ajutăm.”, este teoria Ancăi Dumitrescu, pe care abia aşteptăm s-o vedem în acţiune.

Mai întâi în calitate de donator, pentru că, vorba Elenei Lasconi, salariul ei de medic asigură fără probleme stimulentul pentru toţi bebeluşii din Câmpulung. „Salariul dumneavoastră pe trei luni asigură pe un an treaba asta.”, a afirmat primăriţa în plen. Noi nu propunem ca aleşii să dea bani din salariu ca să ajute mămicile să cumpere pamperşi, ci să doneze din indemnizaţiile lor pentru o cauză umanitară.

Atunci să-i vedem cât de tare îi “arde” de stimularea natalităţii din Câmpulung, când ei, de fapt, pentru asta dau din coate să prindă mandat după mandat: indemnizaţia de consilier local. Deşi avem convingerea că nu s-ar îndura să dea nici măcar 100 de lei din cei 1.000 de lei pe care îi primesc lunar aproape degeaba. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!