3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Liftul, încă un lucru bun făcut la Policlinică, în special pentru bolnavii nedeplasabili, fără niciun ban de la bugetul local!

Prima urcare şi coborâre cu liftul Policlinicii Câmpulung le-au făcut primăriţa Elena Lasconi şi trei jurnaliste, momentul oficial marcând punerea în funcţiune pentru public a dotării moderne, care arată şi se comportă bine. Cine ar fi crezut că va fi posibil ca bătrâna construcţie, cu o vechime de 50 de ani, în care totul arăta ca la începuturi, să beneficieze de o facilitate civilizată, care uşurează accesul în instituţie pentru persoanele cu probleme de deplasare?! A fost posibil graţie parteneriatului constituit între companii private receptive la apelul primăriţei Elena Lasconi, care a găsit sprijin în societatea civilă pentru a pune la punct lucrurile într-o instituţie cu situaţie juridică încurcată. În ciuda istericalelor lansate de „vuzuzele” instigate politic, lipsite complet de forţă în mesaj, investiţia liftului, cu tot ceea ce a presupus – construcţia casei liftului, achiziţia lui, montajul, probele, autorizarea -, s-a făcut în „pas alergător”. Un an şi un pic, atât a durat din momentul în care Elena Lasconi şi-a anunţat planul de a convinge parteneri privaţi s-o ajute în demersul de a amenaja un lift, în special pentru bolnavii care au nevoie să ajungă la Radiologie. Un an n-a fost mult, ţinând cont de birocraţia care a complicat o lucrare, oricum, finalizată într-un termen rezonabil. Chiar şi aşa, se vor găsi destui clănţăi care vor combate acest lucru bun, util, făcut în beneficiul pacienţilor, fără niciun cost de la bugetul local.

  • Holcim, Farmaciile DONA, PAID şi ASCM au investit un milion de lei în ceea ce s-a realizat până acum la Policlinică    

După recepţia modernă a Policlinicii Câmpulung, realizată cu sponsorizări primite de la Farmaciile DONA şi PAID şi dată în folosinţă în luna aprilie 2022, au urmat alte modernizări în cadrul unităţii medicale, care n-a stârnit interesul niciunui primar şi niciunui director de spital s-o aducă în secolul în care trăim. De aceea este mult de investit în ea. Iar investiţiile durează şi costă! Pentru că nu s-a îmbunătăţit nimic pe interior şi exterior de atâta amar de vreme!

După realizarea recepţiei, cu ajutorul Holcim a fost pus la punct acoperişul Policlinicii. Compania a plătit execuţia a peste 2.000 de metri pătraţi de hidroizolaţie, lucrare datorită căreia nu mai plouă în clădire.

Următorul proiect pentru care Holcim şi-a manifestat toată disponibilitatea de a se implica a fost liftul. Holcim a sponsorizat costurile cu materialele folosite la puţul liftului şi structura metalică, dar şi preţul liftului achiziţionat de la firma Schindler România SRL. Din sponsorizarea obţinută de la PAID Bucureşti au fost suportate manopera şi restul de materiale. Lucrarea de construcţie a casei liftului a început de anul trecut, autorizaţia fiind emisă cu data de 6 aprilie 2022, în aceeaşi perioadă în care a fost pusă în funcţiune recepţia. Casa liftului a fost gata într-un timp mulţumitor, iar liftul a fost adus în luna decembrie a anului trecut, după care a fost montat în primăvară, conform programării celor de la compania Schindler România.

Pe 12 iunie 2023, când s-a întocmit raportul de inspecţie al celor de la CNCIR, ascensorul a trecut cu brio toate verificările. Inspectorul care a întreprins controlul a stabilit că îndeplineşte condiţia de funcţionare. Prin urmare, a propus acordarea autorizării de funcţionare.

Recapitulând ceea ce s-a realizat până acum la Policlinica din Câmpulung, exclusiv din bani privaţi, fără niciun cost pentru bugetul Câmpulungului, iată în ce a constat contribuţia fiecărui partener: Holcim – 420.000 lei (155.000 lei – materialele folosite la hidroizolaţie + 145.000 lei – materialele pentru puţul liftului + 120.000 lei – liftul); PAID – 150.000 lei (68.500 lei – recepţia Policlinicii + 81.500 lei – manopera şi materiale pentru puţul liftului); ASCM – 50.000 lei; Farmaciile DONA – 400.000 lei (350.000 lei – amenajarea parţială a parterului).

1.020.000 lei, bani proveniţi din sponsorizări, au adus câteva ameliorări substanţiale într-o construcţie cu aspect deplorabil.

  • Elena Lasconi le-a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în proiect  

Mesajul Elenei Lasconi, în ziua punerii la dispoziţia publicului a liftului nou-nouţ, s-a concentrat pe mulţumirile destinate celor care au sprijinit-o într-un demers în premieră în Câmpulung.

Începând de astăzi, avem lift cu acte în regulă la Policlinica din Câmpulung. Este un proiect la care ţin foarte mult şi e esențial. Când am aflat, în urmă cu trei ani, că cei care au avut ghinionul să îşi fractureze piciorul erau duşi pe braţe la etaj pentru o radiografie, am făcut tot ce e omeneşte posibil pentru a avea un lift. Este un lift Schindler de ultimă generaţie. Până să-l punem în funcţiune, a durat mai bine de un an, pentru că ne sufocă birocraţia. Lucrurile sunt simple şi clare. Mi-am dorit lift la Policlinică, am obţinut sponsorizare, m-am ocupat de documentaţie şi astăzi este realizat. Faptele contează. Mulţumesc din tot sufletul Holcim România, pentru sponsorizarea de 420.000 lei a liftului, a structurii metalice şi a unor materiale de construcţie! Tot din aceşti bani am făcut şi hidroizolaţia acoperişului. Dacă vă amintiţi, la ultimul etaj erau infiltraţii majore, care au afectat pereţii şi instalaţiile.

Mulţumesc PAID pentru sponsorizarea de 150.000 lei pentru manoperă, materiale de construcţie pentru puţul liftului, dar şi pentru o parte din reabilitarea recepţiei! Mulţumesc Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” pentru sponsorizarea de 50.000 lei, pentru implicare, seriozitate şi profesionalism în realizarea acestui proiect! Fără ei n-am fi putut să avem acest lift astăzi, pentru că s-au implicat activ în implementarea acestui proiect.  

Mulţumesc DONA pentru sponsorizarea de 400.000 lei pentru reabilitarea parţială a parterului şi crearea recepţiei! Mulţumesc colegilor mei pentru documentaţie, pentru profesionalism!”, a transmis Elena Lasconi.

  • Modernizarea Policlinicii continuă cu fondurile europene obţinute prin PNRR

Milionul de lei cheltuit din banii unor binevoitori, care au înţeles că a ajuta comunitatea este calea progresului, reprezintă începutul schimbării în bine a Policlinicii. Elena Lasconi a semnat contractul de finanţare cu fonduri europene, prin PNRR, pentru modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate Câmpulung, proiect în valoare de 15,5 milioane de lei.

Cu aceştia bani se înlocuiesc pardoseala, uşile, radiatoarele, corpurile de iluminat, prizele, întrerupătoarele, se reabilitează pereţii şi grupurile sanitare şi va fi achiziţionată aparatură medicală la: diabetologie, urologie, oftalmologie, gastroenterologie, chirurgie, balneofizioterapie, chirurgie plastică, dermatologie, pediatrie, ORL, laborator.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!