18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

„Meditaţie”, prima expoziţie de după plecarea dintre noi a lui Gheorghe Pristavu, fondatorul Galeriei „Arta”

Ioan Crăciun, curatorul Galeriei „Arta”, a anunţat, de curând, un eveniment pe care aşezământul cultural îl va găzdui la sfârşitul acestei săptămâni. Este prima acţiune culturală de după pierderea lui Gheorghe Pristavu, în amintirea căruia are loc vernisajul expoziţiei de pictură cu un titlu sugestiv: „Meditaţie”. Colecţia de lucrări pregătită pentru sâmbătă, 24 iunie 2023, cuprinde picturile a cinci artişti plastici, cu care publicul se va întâlni la evenimentul de deschidere.

  • „Galeria „Arta” este un spaţiu în care, de foarte multe ori, Gheorghe Pristavu a vibrat cu toată fiinţa, argumentând sau meditând la partea bună, frumoasă şi ziditoare a lumii”

Printr-un mesaj tulburător de emoţionant, Ioan Crăciun a creat introducerea următoarei manifestări aflate în calendarul acestui an al Galeriei „Arta”, prima după dispariţia fizică a fondatorului locaşului cultural în urmă cu 19 ani.

„În curând, Galeria Arta din Câmpulung Muscel va deschide prima expoziţie de după plecarea dintre noi a lui Gheorghe Pristavu, cel care a fondat-o în 2004 şi a îngrijit-o apoi material şi sufleteşte.

Inginer de elită, cu realizări remarcabile în managementul afacerilor, afaceri în care a rămas Om până la capăt, Gheorghe Pristavu a înfiinţat şi a susţinut „construcţii” de referinţă şi în sportul românesc, ca şi în audiovizual, în cultură şi artă. Pentru acestea, şi pentru încă altele, a avut ori a adus şi format lângă el profesionişti care, cu siguranţă, vor duce mai departe o moştenire dăinuitoare, un dar de preţ. Multe îi datorează cei cărora, pe parcursul acestor străduinţe spre bine şi durabil, le-a schimbat sau influenţat trasee şi valori ale vieţii. Pentru o întreagă comunitate va rămâne un creator de destine.

Galeria Arta este un spaţiu în care, de foarte multe ori, Gheorghe Pristavu a vibrat cu toată fiinţa, argumentând sau meditând la partea bună, frumoasă şi ziditoare a lumii. Următoarea expoziţie, întâmplător sau nu cu temă legată de reflexie, de linişte, se va numi simplu: „Meditaţie”.”, a anunţat Ioan Crăciun acţiunea emoţionantă dedicată memoriei lui Gheorghe Pristavu.

Expun cinci împătimiţi ai artelor vizuale

Rezumatul manifestării, care va avea loc într-o zi de mare sărbătoare creştină, Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, conţine câteva date despre expozanţii ale căror lucrări selectate au fost reunite într-o expoziţie-imbold la meditaţie.

„Sâmbătă, 24 iunie, ora 12.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, va avea loc vernisajul expoziției de pictură intitulată „Meditaţie” (peisaj și natură statică).

Expun cinci împătimiţi ai artelor vizuale, artişti plastici prin formaţie şi/sau educaţie, dar, mai ales, prin vocaţie:

  • Mihaela Bălan, absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design, Secţia murală, UNARTE Bucureşti (2008), având activitate ca profesor de educaţie plastică şi de organizator de ateliere şi centre sociale de voluntariat pentru iniţiere în pictură;
  • Andrei Cotarcea, absolvent al Facultăţii de Arte, specializarea regie film şi tv, Universitatea Hyperion (2016), autor şi regizor de piese de teatru, filme de scurt metraj, spectacole-lectură, absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti (1989);
  • Adina Cotarcea, studentă la Facultatea de Arte Plastice, Secţia sculptură (anul II, master), UNARTE Bucureşti;
  • Florin Lungu, membru al echipei Anticariatului UNU din Bucureşti, cu expertiză în piaţa de carte, artă şi antichităţi, psihoterapeut, absolvent de Psihologie la Universitatea din Bucureşti;
  • Ionel Dâmboianu, artist plastic cu experienţă şi activitate de peste 40 de ani, absolvent al Şcolii de Artă din Câmpulung (1975), în prezent coordonator al unui cerc de iniţiere în desen şi pictură.

Expozanţii au în portofoliu participări la expoziţii, ateliere de creaţie şi la alte evenimente artistice, multe dintre lucrările lor aflându-se în galerii de artă sau în colecţii ale unor instituţii sau persoane private.

Vernisajul se va bucura de câte un cuvânt din partea a doi artişti plastici de largă recunoaştere naţională: graficianul Bogdan Petry şi sculptorul Radu Adrian. Expoziţia va fi deschisă în perioada 24 iunie – 14 iulie 2023.”, a transmis Ioan Crăciun, curator al Galeriei „Arta”. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!