20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Adolescenții din Câmpulung au avut parte de evenimentul „Oameni Reper”, personalități din Muscel și concertul trupei „Islaz”

Sâmbătă, 10 iunie 2023, în cadrul Festivalului „Perspective Fest”, adolescenții au avut ocazia să descopere nouă personalități remarcabile din Muscel prin intermediul expoziției de fotografie „Oameni Reper”. Această expoziție a prezentat portrete ale muscelenilor care reprezintă modele de admirat.

Fie că a fost vorba despre perseverența lui Yuka, disciplina de invidiat a lui Tudor Oprina, curajul exemplificat de Denisa Măcărescu, talentul Mihaelei Banu de a-i inspira pe tineri, Sister Kathleen Murphy, un model de compasiune pusă în slujba comuntiății, Dragoș Vlăsceanu, o deschidere în fața celor vulnerabili, Sarmiza Bilcescu Alimănișteanu, o deschizătoare de drumuri, Ioan Timuș, un spirit de aventură de adminrat și, nu în ultimul rând, Nicolae Th. Ștefănescu, un reper de curiozitate și iubire pentru Muscel. Așadar, fiecare personalitate a fost selectată pentru a reprezenta o anumită virtute sau calitate.

Evenimentul a găzduit participarea profesorului Mihaela Banu, a tinerilor Tudor Oprina și Denisa Măcărescu, precum și a profesorului Adrian Săvoiu, promotor al operei lui Nicolae Th. Ștefănescu. Participanții au avut oportunitatea de a adresa întrebări și de a afla mai multe despre trăsăturile distincte care fac din aceste personalități adevărate modele de urmat.

Seara a fost încheiată într-o notă muzicală, cu un concert susținut de trupa „Islaz”. Această formație de muzicieni, având o legătură specială cu Muscelul, doi dintre aceștia fiind originari din Câmpulung, a încântat audiența cu un rock balcanic de înaltă calitate. Prin muzica lor, tinerii au descoperit noi ritmuri captivante.

Evenimentul a reușit să aducă în prim-plan poveștile inspiraționale ale muscelenilor și să ofere adolescenților modele de urmat. Festivalul „Perspective Fest” a fost un loc de întâlnire al artei, culturii și inspirației, în care tinerii au avut șansa de a se conecta cu valorile și tradițiile din comunitatea lor, încurajându-i să viseze și să aspire la un viitor mai bun.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!