18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Parc fotovoltaic în comuna Cetăţeni

La margine de Muscel se pregăteşte o investiţie într-un parc fotovoltaic. Deocamdată, primarul Mugurel Minciună şi-a asigurat proiectarea la nivel de studiu de fezabilitate, pentru realizarea căruia a apelat la serviciile unei firme din localitatea Ocniţa, judeţul Dâmboviţa. Nu este prima colaborare a primarului comunei Cetăţeni cu societatea Sical, care a mai întocmit documentaţiile necesare administraţiei publice locale pentru accesarea unor finanţări nerambursabile. Multe dintre proiectele lui Mugurel Minciună s-au realizat cu fonduri atrase, fiind sesizată, în mandatul său, schimbarea pozitivă produsă într-o comună rămasă în urmă la capitolul dezvoltare.

Pe agenda de lucru a acestuia, după utilităţi şi infrastructură rutieră, se află un parc fotovoltaic, pentru realizarea căruia a comandat un studiu de fezabilitate. Achiziţia serviciilor proiectantului s-a produs pe 8 mai 2023, la preţul de 61.880 lei. Firma dâmboviţeană Sical va elabora pentru Primăria Cetăţeni studiul de fezabilitate pe tema parcului fotovoltaic pentru puteri instalate între 150 KW şi 2 MW.

„Elaborarea / actualizarea studiului de fezabilitate conţine principalele caracteristici ale proiectului, în baza unei analize tehnice, economice şi financiare a investiţiei planificate. Prin studiul de fezabilitate se asigură o utilizare raţionala şi eficientă a investiţiei, astfel încât să se respecte cerinţele economice, financiare şi sociale aplicabile în domeniul respectiv şi conform cu ghidul de finanţare. Se vor calcula estimativ costurile de construcţie, se va face analiza economică şi financiară, cât şi analiza opţiunilor cu privire la investiţiile cu ajutor financiar (fonduri nerambursabile, investiţii cu ajutor financiar etc.).”, precizează pe portalul de specialitate autoritatea contractantă. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!