20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Sensei Raluca Enache a obținut gradul de „Centura Neagră” în Kobudo

Încă din anul 2021, clubul ACS Campionii Lerești a intrat într-o nouă etapă a pregătirii, începând să practice kobudo cu Shihan Kiyoshi Nishime, la stagiul de vară de la Olimp. De atunci, clubul se pregătește în această disciplină cu o grupă de sportivi care și-au dorit să învețe această artă.

  • ACS Campionii Lerești a fost examinat de însuși Shihan de la Covasna

În acest week-end, 27-28 mai 2023, la Covasna, s-a organizat un seminar de kobudo, sub conducerea lui Shihan Kiyoshi Nishime și a lui Sensei Jason Nishime, organizat de Fudokan România și CS Condor, la care au participat cluburi din Pakistan, Regatul Unit și România.

ACS Campionii Lerești a fost examinat de însuși Shihan de la Covasna, examen în urma căruia sensei Raluca Enache a obținut gradul de „centura neagră”, reprezentând o cunoaștere a eforturilor și dedicării sale în practicarea kobudo. Sportivele din cadrul clubului ACS Campionii Lerești, respectiv Erika Popescu, Ștefania Codîrlă, Amira Mățăuanu și Anastasia Cojocaru au obținut centura albastră.

În timpul examenului, accentul s-a pus pe Bojutzu, adică lupta cu un băț lung din lemn de esență tare, reprezentând primul pas în cunoașterea tehnicilor tradiționale de bază ale kobudo. Pe lângă bojutzu, seminarul a oferit oportunitatea sportivelor de a se familiariza cu Sai, tridentul metalic folosit în kobudo. Sensei Raluca Enache a evidențiat faptul că sportivele au fost extrem de încântate să se antreneze cu acest instrument și să exporeze tehnicile specifice.

Kobudo reprezintă o componentă esențială în artele marțiale, deținând o importanță deosebită în dezvoltarea și înțelegerea acestora. Termenul “kobudo” înseamnă “calea vechilor arme” și face referire la utilizarea și studiul armelor tradiționale în cadrul artelor marțiale japoneze și okinawaneze. Din fericire, ACS Campionii Lerești are ocazia de două ori pe an să participe la stagii de pregătire cu unul dintre puținii maeștri în kobudo tradițional, stilul Yamanni Ryu – Kiyoshi Nishime. „Ne vom reîntâlni cu shihan din nou la stagiul de vara de la Olimp. Până atunci, perfecționăm cele învățate până acum”, a menționat sensei Raluca Enache. La acest stagiu, Shihan Nishime a venit însoțit de fiul său, Jason Nishime, de asemenea un practicant de kobudo extraordinar.

De menționat este faptul că de la Covasna, sportivii clubului ACS Campionii Lerești se vor îndrepta către Belgrad, unde vor participa la European Open Scholar Combat Games, un eveniment unde trei dintre sportivele clubului se vor confrunta cu participanți de karate din toate stilurile. Va fi o competiție cu peste 5.000 de participanți în patru orașe din Serbia. „Ne dorim să ne întoarcem victorioși de la acest eveniment”, a transmis sensei Raluca Enache.

Sursa foto: Facebook Mihai Apan
Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!