19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Raliul Argeșului, ediția a V-a, a ajuns și la Câmpulung

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën este un eveniment important în calendarul automobilistic din România, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Raliul Argeșului a avut peste 20 de competiții de-a lungul anilor, începând cu prima ediție din 1971. După o pauză, evenimentul a revenit în 2019 și acum se pregătește pentru a cincea ediție consecutivă de la reluarea sa.

  • Programul Raliului Argeș

Organizatorul acestui raliu este ACS DTO Rally Team, care a pregătit un traseu provocator și spectaculos pentru Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2023. Competiția se va desfășura pe durata a două zile, în perioada 26-27 mai 2023, pe diverse sectoare de drum, inclusiv pe celebrul Transfăgărășan, în apropierea orașului Câmpulung și în Pitești.

Pentru această ediție, organizatorii au pregătit un total de 9 probe speciale, dintre care 120 de kilometri vor fi cronometrați, iar traseul total va depăși 400 de kilometri. Probele speciale vor avea loc pe Transfăgărășan, dar și în zona Câmpulung, unde a fost amenajat un nou traseu de concurs. Superspeciala, care este apreciată de către fani, va fi parcursă atât vineri, cât și sâmbătă, într-un format mai scurt decât în anii precedenți.

Raliul a început în după-amiaza zilei de vineri cu primele probe speciale. Două treceri au avut loc pe traseul “Godeni”, o specială celebră de 12,43 kilometri din apropierea Câmpulungului, iar o altă probă a fost pe traseul “Berevoești” (10,69 kilometri), care include o secțiune complet nouă pentru echipaje. Ziua se va încheia cu o parcurgere a superspecialei din Pitești, care va aduce un plus de spectacol, deoarece se va desfășura după apusul soarelui.

Ziua de sâmbătă va fi dedicată exclusiv probelor de pe Transfăgărășan, oferind un program cunoscut fanilor și concurenților. Probele speciale “Lacul Vidraru I” (27,32 kilometri) și “Transfăgărășan” (15,38 kilometri) vor fi parcurse între Barajul Vidraru și Cabana Capra, în timp ce “Piscul Negru” (10,85 kilometri) și “Lacul Vidraru II” (27,32 kilometri) vor fi alergate în sens opus, în coborâre. Raliul se va încheia cu o a doua parcurgere a superspecialei din Pitești, în aplauzele fanilor.

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2023 promite să fie o competiție palpitantă și un spectacol pentru pasionații motorsportului din România. Participanții vor avea ocazia să demonstreze abilitățile lor pe trasee provocatoare și să ofere publicului momente de adrenalină și divertisment.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!