11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Liberala Anca Dumitrescu este supărată că, din cauza justiţiei care a dat câştig de cauză Câmpulungului, se va finaliza bulevardul

În 2013, Anca Dumitrescu a consimţit, prin vot, măcelul din Grădina Publică. În 2023, face campanie anti-Lasconi pentru uscăturile de pe bulevard

Acţiunea previzibilă a săptămânii trecute – tăierea primilor tei de pe bulevard din lotul celor 20 uscaţi – a constituit un nou prilej pentru consilierul local Anca Dumitrescu de a-şi manifesta amărăciunea că s-a deblocat lucrarea centrală, sabotată prin procesul liberalilor, în frunte cu Radu Perianu. Nu o dată, Anca Dumitrescu şi-a arătat dezamăgirea pe Facebook că n-a existat şi faza recursului în procesul Bulevardului „Pardon”. Şi dacă ar fi fost şi un recurs care să fi dat dreptate tot Câmpulungului, probabil că Anca Dumitrescu tot nemulţumită ar fi fost, că n-a fost desfiinţată hotărârea Tribunalului Argeş, favorabilă municipiului în care şi ea trăieşte. Revenind la subiectul teilor, unul delicat chiar şi pentru cei toleranţi faţă de măsurile radicale ale primăriţei Elena Lasconi, pomii cu pricina erau pierduţi pentru aleea centrală, nemaiputând fi salvaţi. Este diagnosticul specialiştilor în arboricultură şi peisagistică invitaţi de Elena Lasconi anul trecut, ca să fie asigurată că nu ia o decizie greşită. Nici această acţiune întreprinsă de nevoie, nu de drag, n-a scăpat necomentată de Anca Dumitrescu, din a cărei memorie pare că s-a şters episodul dramatic de acum zece ani, produs în mandatul PNL, cu votul PNL: măcelul din Grădina Publică, transformată dintr-un parc umbros într-o zonă însorită, în care, vara, te coci la soare ca într-un câmp deschis.

Consiliera PNL împroşcă cu otravă, de necaz că se lucrează din nou pe bulevard

Cât a ţinut procesul, Anca Dumitrescu a lăsat impresia că se bucură că nemulţumirea câmpulungenilor va rări procentele electorale ale primăriţei Elena Lasconi. Şi că o durată cât mai lungă a litigiului sporeşte şansele tocmai ale complicilor atacului politic orchestrat de liberali. Lipsa unui recurs a declanşat un jet de venin din partea doctoriţei care nu-şi poate masca deloc supărarea că s-a reluat lucrarea.

Anca Dumitrescu are îndrăzneala de a lovi în magistratul care a dat câştig de cauză Câmpulungului, aproape făcându-l incompetent că, din cauza hotărârii pronunţate, se lucrează din nou pe bulevard, după un an de pauză! Pentru ea nu contează că, în timpul cât lucrările au fost oprite pe durata procesului, preţul a crescut cu aproape 2 milioane de lei, bani pe care îi vor plăti câmpulungenii. „Nu-i interesează, doamna Coşa. Amănuntele care fac istoria oraşului nu-i privesc. Cu o aşa justiţie, de ce s-ar împiedica de adevăr şi istorie?!”, o căinează Anca Dumitrescu pe Anca Coşa. În comentariul acesteia se simte oftica, chiar otrava faţă de succesul Câmpulungului, cutezând să atace instanţa prin remarca „o aşa justiţie”.
Consilierul local PNL n-a fost singurul liberal dezamăgit că a câştigat în instanţă Câmpulungul.

Proiectul Ancăi Coşa a prevăzut să fie tăiaţi şi arbori „cu diametrul mai mic de 10 cm care devalorizează arborii remarcabili”

Anca Dumitrescu, ales local PNL aflat la al patrulea mandat, are, în chestiunea uscăturilor de pe bulevard, o atitudine total opusă celei din 2013, când, în numele regenerării urbane, au fost tăiaţi 120 de pomi. Numărul de 120 de arbori tăiaţi pentru a face loc „pădurii” de stâlpi de iluminat şi zonei însorite din proiectul Ancăi Coşa corespunde cioturilor numărate de grupul de câmpulungeni care s-au opus, într-o manieră firavă, neluată în seamă de autorităţi. S-au tăiat atunci şi arbori maturi, şi arbori bătrâni, dar şi arbori tineri, sănătoşi.

De ce? Pentru că aşa prevedea proiectul Ancăi Coşa. „Tăierea arborilor cu diametrul mai mic de 10 cm care devalorizează arborii remarcabili”, cităm din memoriul tehnic care reflecta viziunea arhitectei Anca Coşa, susţinută astăzi frenetic de Anca Dumitrescu. Atât de mult o susţine Dumitrescu pe Coşa, încât n-a mai ţinut cont că arhitecta a instigat lumea să comită o infracţiune, aşa cum este apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112, şi i-a distribuit postarea cu îndemnul infracţional.

Liberalii, inclusiv Anca Dumitrescu, au aprobat măcelul din Grădina Publică

În 2013, când s-a defrişat orbeşte Grădina Publică, Anca Dumitrescu era în Consiliul Local. Dar primarul Călin Andrei era de la PNL, Consiliul era PNL + PSD, prin urmare, Anca Dumitrescu doar nu era să le facă opoziţie colegilor şi aliaţilor! A consimţit tăierea ca la balamuc a parcului central, în care nu s-au făcut plantările prevăzute de proiect pentru a atenua şocul „deşertificării”, ca să folosim termenul preferat în acest mandat.

Vă prezentăm cele mai recente replici ale Ancăi Dumitrescu în care se simte un iz de ipocrizie în chestiunea pomilor uscaţi pusă în balanţă cu măcelul din Grădina Publică, pentru care liberalii, printre care şi ea, au ridicat mâna. Cea care îi demontează comentariile nedrepte, judecând prin comparaţie cu dezastrul încuviinţat de liberali în cel mai important parc al oraşului, este Iuliana Tolbeş, cam singura persoană care face o apărare ca la carte când se produc măsuri nepopulare ale actualei administraţii.
Iuliana Tolbeş: „Şi pomi sănătoşi, nu nişte tei strâmbi şi bolnavi. Dar ce să-i faci, altă conducere… alte vremuri… totul sub tăcere…”

Anca Dumitrescu: „Chiar 120 de pomi sănătoşi? Or fi plecat în Austria cu restul pădurilor.”

Iuliana Tolbeş: „Nu despre număr era vorba, numărul este nesemnificativ. Despre procedura prin care s-au făcut tăierea şi comentariile de acum.”

Anca Dumitrescu: „Care a fost procedura atunci? Cred că şi numărul este important, raportat la spaţiu şi la poziţia lui în oraş.”

Iuliana Tolbeş: „Nu cred că au fost făcute expertize (pentru că nu a comentat nimeni nimic, ce opoziţie, ce deranj că vor fi înlocuiţi cu betoane etc.), probabil au fost marcaţi, aprobările au venit pe bandă, aprobat, parafat, tăiat. Îmi este lehamite de tot circul la care asist zilnic, împotriva progresului, împotriva bunului simţ, totul numai pentru capital politic şi interese de grup. Câmpulungul, cetăţenii, înscrierea oraşului pe o linie modernă nu contează.”

Anca Dumitrescu: “Cu tot respectul, voi spune doar două lucruri: 1.Dacă nu ştiţi în ce a constat procedura de atunci, ar fi bine să nu o mai aduceţi în discuţie, pentru că nu este etic. 2.Progresul nu înseamnă neapărat mai bine.”

Iuliana Tolbeş: „1.În primul rând, nu îmi spuneţi dumneavoastră, un membru PSD, ce este etic şi ce nu. 2.Pentru mine a progresa înseamnă a trece la o etapa superioară. Daca dumneavoastră vă place staţionarea sau regresul (cum a fost în ultimii 30 de ani), mergeţi într-o direcţie greşită. Părerea mea.”

Anca Dumitrescu: „Sunteţi într-o confuzie totală! Nu sunt, nu am fost şi nu voi fi membru PSD sau USR niciodată! O etapă superioară? În ce? Progres înseamnă înainte, dar nu neapărat mai bine.”
Păcat că medicul excepţional, extrem de apreciat de pacienţi, se lasă atât de pătimaş contaminat de otrava politicului care, la Câmpulung, doar a distrus. Politicul a distrus Câmpulungul. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!