Bugetul local nu permite întreprinderea unor lucrări de anvergură pentru consolidarea şi renovarea capitală a unor clădiri vechi, prin urmare, ca să fie salvate, vor fi vândute celor care îşi permit şi preţul tranzacţiei, şi costurile reabilitării. Este o decizie înţeleaptă a administraţiei publice, care n-are de ce să se ambiţioneze să rămână proprietara unor imobile care necesită reparaţii majore urgente. Una dintre aceste construcţii primite pe tavă de Primărie, prin decesul fără urmaşi al ultimei ocupante, este casa de lângă Grădina Publică „Mersi”, ale cărei arhitectură, mărime şi poziţionare nu sunt pentru orice buzunar. Primăriţa Elena Lasconi s-a gândit de la bun început la soluţia vânzării, Primăria neavând bani nici pentru urgenţele municipiului. Şi-apoi are şi Primăria destule „hrube” de care este obligată să se ocupe, una în plus nefiind chiar o binefacere. Licitaţia pentru înstrăinarea acestei clădiri deosebite, degradată prin neefectuarea la vremea lor a lucrărilor de întreţinere, va fi organizată, probabil, în acest an. Tot în acest an se încearcă vânzarea mai multor apartamente la solicitarea locatarilor.
- „Am insistat pentru a vinde şi apartamentele ANL, dar înţeleg că oamenilor nu le-a convenit preţul. Însă nu este preţul făcut de Primăria Câmpulung”
„Nu-mi place să fiu spectator la „decesul” unei clădiri.”, declara, săptămâna trecută, primăriţa Elena Lasconi, care a anunţat debutul mai multor achiziţii de servicii de evaluare a unor imobile ale Primăriei. „Dorim să vindem tot ce se poate vinde. Avem nevoie de bani pentru a le amenaja pe cele existente. Am putea să vindem locuinţele convenabile. De asemenea, foarte tare am insistat pentru a vinde şi apartamentele ANL, dar înţeleg că oamenilor nu le-a convenit preţul. Însă nu este preţul făcut de Primăria Câmpulung. Nu sunt apartamentele noastre. Pur şi simplu, suntem un intermediar prin care se duc banii către ANL (n.r. Agenţia Naţională a Locuinţei). Probabil că, din acest an, vor fi scoase la licitaţie mai multe clădiri. Una dintre acestea este clădirea de lângă Grădina Publică, pe care am primit-o moştenire, o clădire foarte frumoasă. Şi câteva apartamente. Mai sunt câteva apartamente pe care oamenii doresc să le cumpere. Până acum, nu înţeleg de ce n-a fost această deschidere. Dacă nu este proprietar, omului nu-i convine să facă nicio investiţie. Plus că, dacă el face o investiţie într-un apartament care ţine de Primăria Câmpulung, îi creşte preţul atunci când vine evaluatorul să stabilească valoarea apartamentului. Cred că este o chestiune înţeleaptă să facem asta, pentru că este în interesul tuturor. Este adevărat că cu aceşti bani, pe care îi iei din licitaţiile organizate pentru vânzarea de apartamente şi case, nu te poţi apuca să asfaltezi. Trebuie să-i folosim tot pentru locuinţe. Dar este un lucru bun, pentru că noi am cheltuit foarte mulţi bani. Până să vin eu primar, s-au alocat locuinţe, şi convenabile, şi sociale, într-o stare deplorabilă, în bătaie de joc, pentru cei care au beneficiat de un acoperiş, pentru că doar de atât au beneficiat. În unele dintre ele nu puteai să intri din cauza mirosului.”, preciza primăriţa Elena Lasconi.