14.6 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Elena Lasconi, felicitată de auditorii Curţii de Conturi pentru deschidere şi colaborare: „Au spus că, în majoritatea instituţiilor pe care le controlează, oamenii nu ştiu cum să se mai fofileze şi să ascundă lucruri”

Ce „hoţii” – termenul folosit de opozanţii PSD pentru a descrie activitatea primarului Elena Lasconi – au depistat auditorii Curţii de Conturi rămâne să aflăm în momentul întocmirii raportului de control. Raport care, după noua procedură, nu se mai întocmeşte de către Camera de Conturi Argeş, ci de către instituţia bucureşteană. Vineri, 12 mai 2023, s-a încheiat amplul control al Curţii de Conturi la Primăria Câmpulung, parte a unui program pilot implementat de către instituţie, care a derulat o verificare amănunţită, întinsă pe durata a aproximativ trei luni.

Trei luni în care s-a verificat tot ce se putea, a precizat primăriţa Elena Lasconi, de la salarii, până la cavourile din cimitirul orăşenesc. S-au controlat documentaţiile celor mai sensibile proiecte ale primarului în funcţie precum Bulevardul „Pardon” şi evenimentul „Câmpulung 500 – Scrisoarea lui Neacşu”. S-au controlat actele deţinute de Primărie în legătură cu subiectul „ploii” de petiţii revărsate asupra instituţiei, aşa cum nu s-a întâmplat niciodată în mandatele anterioare.

La sfârşitul săptămânii trecute, când s-a încheiat verificarea de anvergură, Elena Lasconi era optimistă că a ieşit cu bine din această formalitate obligatorie. Ba chiar a şi fost felicitată de către auditori pentru colaborarea cu aceştia, spre deosebire de instituţiile în care primarii au lucruri de ascuns.

  • A fost o muncă titanică şi din partea inspectorilor care au controlat, dar şi din partea angajaţilor care au stat până noaptea”

Controlul Curţii de Conturi a fost minuţios făcut, le spunea primăriţa Elena Lasconi jurnaliştilor, la finalul conferinţei de presă de săptămâna trecută. „Este o nouă metodă de a face acest control foarte în amănunt. Au controlat Primăria, plus 22 de subordonate, sunt 23 în total. A fost o muncă titanică şi din partea inspectorilor care au controlat, dar şi din partea angajaţilor care au stat până noaptea. Angajatele de la Contabilitate au stat aici până noaptea. Vă voi prezenta concluziile, dar mai încolo, pentru că sunt nişte proceduri, se fac nişte discuţii, nişte concilieri la Curtea de Conturi, după care vom primi un răspuns oficial de la Curtea de Conturi Bucureşti, nu se mai dă raportul de către cei de la judeţ.”, a afirmat şefa Executivului.

  • „La Câmpulung nu avem nimic grav”

În rezumat, veştile sunt bune. „S-a controlat tot ce se putea controla. Iar petiţii, „Câmpulung 500”, Bulevardul, Edilul, Muzeul, ADP, salarii, cavouri, de toate, s-a controlat tot.”, a continuat aceasta. Fiind o verificare atât de amplă, măsurile care se vor aplica vor fi, probabil, mai multe faţă de alţi ani, când controlul era mai redus. „Dar nu este niciuna gravă. În cazul unora, s-a rezolvat în timpul controlului. Dar şi celelalte sunt nişte recomandări. La Câmpulung nu avem nimic grav. Oricum, au fost foarte încântaţi inspectorii de la Curte de ce au găsit aici. M-au şi felicitat, pentru că au spus că, în majoritatea instituţiilor pe care le controlează, oamenii nu ştiu cum să se mai fofileze şi să ascundă lucruri. Şi că aici a fost deschidere totală şi că au lucrat foarte bine cu colegii. M-am bucurat.”, a mai precizat Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!