13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

La un pas de tragedie! Autoturism lovit de tren pe trecerea la nivel cu calea ferată de la Pescăreasa

O femeie în vârstă de 40 de ani, din Câmpulung, a văzut moartea cu ochii după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de un tren de călători, la o trecere peste calea ferată fără bariere, dar semnalizată corespunzător, cu indicatorul STOP şi „Crucea Sfântului Andrei”.

Accidentul a avut loc ieri, în jurul prânzului, în zona Liceului Tehnologic Auto de la Pescăreasa. Șoferița nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată din zonă, iar mașina sa a intrat în coliziune cu un tren de persoane care venea de la Golești. În urma impactului, autovehiculul a fost târât câţiva metri, oprindu-se în final într-un șanț din apropiere. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. „În urma verificărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, s-a stabilit că o femeie de 40 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe strada Pescăreasa, de pe raza localității Câmpulung, la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, semnalizată cu indicatoare, nu a oprit la apropierea trenului, împrejurare în care autoturismul pe care îl conducea a fost acroșat de un tren pentru transport pasageri, care se deplasa pe ruta Golești – Câmpulung Muscel. Din fericire, în urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale, fără ca vreo persoană să sufere leziuni. Conducătoarea auto și conductorul mijlocului de transport feroviar au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool. Evenimentul rutier a fost protocolat ca tamponare.În urma abaterii constatate, conducătarea autoturismului a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.”, informează IPJ Argeș.

Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!