25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

O elevă a Colegiului Național „Dinicu Golescu”, olimpică la Limba Rusă Modernă

De curând, la Pitești, s-a desfășurat etapa națională a Olimpiadei de Limba Rusă Modernă. La acest concurs, Daniela Ravenco, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Dinicu Golescu”, a reușit să obțină premiul I. De menționat este faptul că din județul Argeș au participat doar trei elevi, printre care s-a aflat și Daniela, câștigătoarea premiului I.

  • În ce au constat probele concursului

În ceea ce privește etapa națională a Olimpiadei de Limba Rusă Modernă, concursul a constat în două probe, scris și oral. La proba scrisă au fost trei subiecte, respectiv: subiectul I – compunere despre tineret, unde au fost și trei întrebări la care participanții au trebuit să răspundă cu argumente, subiectul II – exerciții de gramatică și subiectul III – un text din care a trebuit să se traducă un paragraf, iar pe baza acestuia au fost șapte întrebări. De asemenea, răspunsurile la trei dintre aceste întrebări trebuiau acordate pe baza înțelegerii textului.

În ceea ce privește proba orală, aceasta a fost împărțită pe două subiecte. Primul subiect a constat într-o povestire, iar la al doilea a fost acordat un text pe baza căruia trebuia tradus un paragraf, la care au fost puse cinci întrebări.

Potrivit elevei Daniela Ravenco, „Subiectele au fost ușoare, nu mi s-a părut nimic greu. Da, la gramatică a fost puțin mai complicat pentru că sunt unele cuvinte care se scriu într-un mod anumit, existând câteva litere care nu se citesc, dar se scriu. A fost un pic mai greu, dar m-am descurcat!”.

Olimpiada s-a desfășurat la Pitești, pe o perioadă de trei zile. Potrivit elevei, concursul a fost organizat foarte bine, iar din Argeș au mai fost doar doi concurenți, ambii fiind din Pitești. „Eu am fost unica din Argeș care am fost cazată și la hotel și totul a fost perfect. Organizatorii ne-au făcut și o mică excursie și am vizitat Muzeul Golești, împreună cu ceilalți participanți, aproximativ 45 de persoane, fiecare fiind împărțit pe nivelul său, iar eu am fost la B2”.

  • Ce planuri de viitor are tânăra olimpică

Daniela Ravenco provine din Republica Moldova și a învățat la Gimnaziul Recea din Raionul Strășeni. Aceasta a vizitat pentru prima dată România când, pe clasa a IX-a, a avut un schimb de experiență cu o școală din Maramureș, Baia Mare. „Atunci am văzut pentru prima dată România și mi-am dat seama că este un alt fel de sistem de învățământ, este altă țară și mi-am dorit să vin aici”, a specificat aceasta.

Încă din învățământul gimnazial, tânăra elevă participa la olimpiade precum: olimpiada de fizică, olimpiada de matematică și olimpiada de istorie, însă în România, din cauza pandemiei, nu a reușit să mai participe la atât de multe concursuri. Ultimul concurs la care a participat și a reușit să obțină locul I a fost și cel mai însemnat, fiind etapa desfășurată la nivel național. Potrivit Danielei, „a fost bine, mi-a plăcut, recomand tuturor care știu o limbă străină sau le place o materie foarte mult, pentru că nu este greu să depui un pic de efort. Pentru limba străină este mai bine să te uiți la filme, pentru că eu nu mă pregăteam în scris, mă uitam la filme sau ascultam muzică. Dacă îți place istoria, cum îmi place mie, spre exemplu, eu mă uitam la documentare despre istoria Rusiei și a fost foarte interesant”.

Pe viitor, aceasta își dorește să urmeze cursurile Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor de la Universitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca. Conform spuselor tinerei, în ceea ce privește participarea la alte olimpiade, „pe viitor o să mai particip, cred că o să mai particip, poate chiar și la proiecte precum „Work and Travel”, dacă o să fie și la facultatea mea și, cel mai probabil, o să particip pentru că ai ocazia să te duci într-o țară anumită, să vezi noi lucruri, să vorbești cu oameni, mai și lucrezi pe lângă toate acestea și sunt mult mai multe plusuri!”. Dacă, însă, aceasta nu va reuși să se înscrie la această facultate, întrucât este un singur loc pentru cei din Republica Moldova, Daniela are în plan să urmeze Facultatea de Istorie, al doilea vis al acesteia fiind cel de a deveni profesor de istorie.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!