14.6 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Bogdan David a fost forţat să se dea la o parte de la şefia PNL Câmpulung pentru Cristi Creţu

Mişcarea anunţată de PNL Câmpulung, practic, în week-end, vineri după-amiază mai precis, la şase fără un minut, era, de ceva vreme, subiectul unui zvon care circula prin târg legat de potenţiala candidatură a lui Cristi Creţu la funcţia de primar. În „folclorul” local, numele lui Cristi Creţu apare în contextul unei candidaturi comune PSD – PNL, idee despre am mai relatat şi cu alte ocazii. Noi ne limităm relatarea la eventuala candidatură a lui Cristi Creţu din partea PNL Câmpulung, care, în urmă cu trei zile, l-a instalat şi în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale.

Comunicatul liberalilor face menţiunea că a fost decizia lui Bogdan David, abia reales în postura de lider în vara anului 2021, să renunţe la conducerea formaţiunii locale. Mai mult ca sigur, aşa a hotărât PNL Argeş şi, în special, Alina Gorghiu, care şi-a încălcat cuvântul de a prezenta candidatul PNL pentru Câmpulung până la sfârşitul anului trecut. Cum David, care o duce excelent ca şef al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, o instituţie cu reputaţie de fief al PSD, n-avea cum să fie omul PNL la Primăria Câmpulung, a fost pus să se dea la o parte pentru cel cu care liberalii îşi încearcă încă o dată norocul. „Retragerea” acestuia nu este nicio pierdere pentru PNL Câmpulung, care a scos scoruri jenante şi în 2016, şi în 2020, sub preşedintele David, care promitea că face din municipiu un „bastion al liberalismului argeşean”. Şi n-a făcut altceva decât un preş, pe care şi-au şters bocancii liberalii săi argeşeni.

Şi-apoi despre Bogdan David circulă cu insistenţă varianta aderării lui la PSD, fiind notorie apropierea acestuia de PSD. Este căsătorit cu o membră PSD, fost consilier local PSD timp de peste zece ani, este năşit de un lider marcant PSD, Simona Bucura Oprescu, şi, de curând, a fost unul dintre invitaţii de vază la conferinţa de alegeri a PSD Câmpulung. Dacă Bogdan David va deveni omul PSD oficial, timpul o va spune… dar neoficial este de mult. Să nu uităm campania electorală din 2016, când Bogdan David, viceprimar cu atribuţii de primar, s-a dat, pur şi simplu, la o parte din faţa lui Liviu Ţâroiu, ca să nu-l încurce în luna dinaintea alegerilor.

Cât despre Cristi Creţu, în poziţia de candidat la Primăria Câmpulung, este, cu siguranţă, o alegere mai inspirată decât cea din 2020, cu Nicolae Zaharia, ocupantul locului III, cu un scor sub cel al partidului: 14,5% – Zaharia, 19% – PNL. Neobişnuit ca un candidat să se plaseze sub partidul pe care l-a reprezentat la alegeri, însă performanţa negativă i-a reuşit lui Zaharia, cel în care PNL Câmpulung îşi pusese atâtea speranţe.

Cristi Creţu, pe care îl râvnea şi PSD, datorită popularităţii reieşite dintr-un sondaj al acestora, efectuat după un an de la alegerile din 2020, pare genul de candidat agreat de electorat. Cu toate că în Consiliul Local mare brânză n-a demonstrat în niciun mandat. La alegerile din 2012, Cristi Creţu, din partea Alianţei pentru Argeş şi Muscel, s-a plasat al doilea, după câştigătorul Călin Andrei, de la USL. În urmă cu 11 ani, Călin Andrei, susţinut de două partide, PNL şi PSD, a obţinut 55%, iar Cristi Creţu, 19%, fiind surpriza scrutinului din 2012. Însă, în acest moment, PNL se plasează la 7%, potrivit celor mai recente măsurători. Din 7 ianuarie 2020, Cristi Creţu ocupă funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!