18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Elena Lasconi: „100% voi candida pentru încă un mandat de primar. Cred că pentru două”

„100% voi candida pentru încă un mandat de primar.”, a anunţat primăriţa Elena Lasconi, de curând, la o emisiune difuzată la un post central de televiziune. „Cred că pentru două.”, a continuat aceasta, deşi primul a fost departe de a constitui o bucurie pentru cel care testează această experienţă. Primăriţa spunea că este încercată de un amalgam de stări legate de funcţia care implică cea mai mare responsabilitate la nivelul Câmpulungului: de la fericire şi satisfacţie, până la tristeţe şi singurătate. Dar nu va renunţa la a candida şi în 2024, fiind motivată de cele 43 de contracte semnate – până în acest moment – pentru proiecte cu finanţare nerambursabilă, care trebuie puse în practică.

  • „Sunt „bisturiu”, mă folosesc de toate mijloacele legale, ca să lovesc înapoi atunci când comunitatea din Câmpulung este lovită”      

Anunţul unei noi candidaturi la funcţia de primar, este convinsă şefa Executivului, va declanşa o campanie politică împotriva ei mai urâtă decât a fost până acum. „Să se mobilizeze acum vechea clasă politică! De când am preluat mandatul, plătesc agenţie de publicitate şi de PR ca să mă desfiinţeze!”, spunea aceasta despre adversarii politici care, ştiind că n-o pot învinge într-o manieră fairplay, apelează la profesionişti pentru discreditarea sa, ca persoană şi primar.

„Eu nu mă lupt cu ei. Este foarte uşor să fii împotrivă. Cel mai greu este să fii pentru. Eu sunt pentru România şi, prin faptele mele, vreau să dau mai departe acest lucru. Dacă eşti împotriva a ceva, se înmulţeşte răul. Dar sunt „bisturiu”, mă folosesc de toate mijloacele legale, ca să lovesc înapoi atunci când comunitatea din Câmpulung este lovită. Şi s-a întâmplat asta. S-a întâmplat de către prefectul PNL. Cât timp pot ei să blocheze proiecte? Un an, doi, cât ne judecăm? Cam cât timp? Un proiect blocat nu este un proiect căruia i-ai pus cruce.”, declara Elena Lasconi.

  • N-au făcut-o să renunţe ameninţările cu violul şi cu moartea când a început să dărâme garajele   

Elena Lasconi a fost cel mai lovit, şicanat şi chiar ameninţat primar din câţi a avut Câmpulungul, mai cu seamă în perioada în care s-a pus rău cu o comunitate învechită, căreia i s-a permis să umple domeniul public cu magherniţe oribile. „Când am început să dărâm garaje, îmi spuneau cum mă tranşează, cum mă omoară, cum mă violează, cum îmi fac toate nenorocirile. Acum, când ies pe stradă, mi se spune: „Ce bine că aţi demolat garajele, căci s-a făcut lumină!” Au fost oameni care nu au văzut lumina soarelui, pentru că stau la parter şi vederea le era obturată de garaje. Nu vreţi să ştiţi câtă şobolănime a ieşit de acolo! Erau garaje inclusiv cu subsol şi cu etaj. La etaj erau porumbei, iar la subsol era rampă pentru schimbat uleiul sau butoiul cu varză. Erau nişte măsuri care trebuiau aplicate.”, a mai spus Elena Lasconi.

  • „Am norocul că am reuşit să formez o majoritate în Consiliul Local”

„Toată viaţa mea am urmat drumul greu şi nebătătorit. Acesta mi-a dat cele mai mari satisfacţii. Drumul uşor este să-ţi doreşti să fii primar şi să ai în spate un partid puternic. Cum e PSD, cum e PNL. Nu, nu este despre asta. Este despre a crede în valori cu toată fiinţa ta. Este foarte greu să rezişti. Am norocul că am reuşit să formez o majoritate în Consiliul Local. Dar majoritatea nu mi-a venit de la Moş Crăciun. Întotdeauna când am proiecte importante, care înseamnă foarte mult pentru dezvoltarea Câmpulungului, eu vorbesc cu toţi consilierii.”, a continuat şefa Executivului.

Ca drept dovadă sunt hotărârile de Consiliu votate şi de PSD şi PNL. Mai ales când a fost vorba despre fonduri europene. „Nu au cum să voteze altfel. Comunitatea este mică şi, dacă ies pe stradă, s-ar putea să aibă probleme. Cum să votezi împotriva unui proiect cu fonduri europene?”

Totalul proiectelor cu fonduri atrase accesate de Elena Lasconi reprezintă bugetul Câmpulungului de la revoluţie până în zilele noastre. Aproape 400 de milioane de lei în contracte semnate, cele depuse ajungând până la aproape dublul acestei valori.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!