20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

A fost aprobat modelul steagului comunei Lerești

De curând a fost aprobat, prin Hotărâre de Guvern, modelul steagului din comuna Lerești. Potrivit primarului comunei, Marian Toader, în urmă cu doi ani a fost acordată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea stemei, ulterior pornind demersurile și pentru steag. „Am depus la Ministerul Dezvoltării stema. A fost în regulă și acum s-a emis H.G și pentru steagul comunei, pentru a-l putea folosi la evenimente!”, a precizat edilul comunei Lerești.

  • Ce reprezintă modelul steagului comunei Lerești

Modelul steagului comunei Lerești are o dimensiune de 135×90 cm, în partea de sus sunt inscripționate statutul și denumirea localității „Comuna Lerești” cu litere roșii, iar în partea de jos, statutul și denumirea județului „Județul Argeș”, tot cu litere roșii.

Stema comunei Lerești, județul Argeș, se compune dintr-un scut triunghiular cu flancurile rotunjite, albastru, tăiat de un brâu undat de argint, din care iese un munte din același metal, pe pantele căruia, pe exterior, sunt trei brazi verzi, doi la dextra (unul mai sus) și unul la senestra, cei din partea de jos fiind pe același aliniament. În partea inferioară a scutului este o fascie crenelată, de asemenea de argint, formată dintr-un zid cu trei rânduri de cărămizi, terminat cu opt creneluri. Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

  • Semnificațiile elementelor însumate ale stemei

Muntele face referire la forma de relief predominantă în regiune. Brazii evocă bogăția silvică a zonei, iar numărul lor indică numărul satelor care alcătuiesc comuna. Brâul undat face trimitere la Râul Târgului, care traversează localitatea. Fascia crenelată amintește de castrul roman de la Voinești. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună, iar culoarea albă transmite puritate, curățenie și neutralitate.

R.A.Ș

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!