-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

De Ziua Pământului, Convivial a organizat Eco Bazar, ediția a II-a

Sâmbătă, 22 aprilie 2023, a fost sărbătorită Ziua Internațională a Pământului. Cu această ocazie, Convivial a desfășurat ediția a II-a a Eco Bazarului, un eveniment dedicat acestei zile.

  • Eco Bazar reprezintă pasiunea pentru natură și mediul înconjurător

Eco Bazarul este o inițiativă a Cristinei Stănescu, Zelmira Szabó, Gențiana Albotă și Amandine-Lau Bănescu, din pasiunea acestora pentru mediu și natură și din dorința de a împărtăși această pasiune cu cât mai mulți oameni. Acest eveniment este dedicat Zilei Pământului, prin care organizatorii au implicat cât mai mulți oameni care au venit să ia parte la Eco Bazar, plantând, schimbând haine, cărți legate de natură și multe alte activități dedicate naturii.

În cadrul Eco Bazar s-a desfășurat un Free Shop în ideea de a minimaliza impactul asupra mediului, prin a consuma mai puțin, fiind o ocazie să se facă schimb de lucruri precum: haine pentru copii, pantofi, cărți, pe care oamenii le-au putut împărți în mod gratuit. Industria hainelor este una foarte poluantă, iar ideea acestui Free Shop a fost de a aduce tot mai mulți oameni împreună, pentru a diminua impactului asupra mediului, prin schimbul de haine și obiecte. De asemenea, invitata Sorina s-a ocupat de crearea unor coșulețe și împletituri deosebite, confecționate din flyere publicitare. Totodată, cu ajutorul unor haine vechi, resturi de materiale, s-au confecționat pungi din material textil, care sunt o alternativă a pungilor de plastic. În curtea Convivial a fost pregătit un stand cu plante și semințe pentru a fi plantate, deoarece, potrivit Amandine Bănescu „interesul pentru natură se remarcă prin conectarea cu ea și, atunci, facem un efort prin a planta în curte diferite semințe, copaci, fiind un fel de a ne conecta cu natura, iubind-o și mai mult și respectând-o și mai bine!”. Copiii au plantat în grădinile verticale, având ocazia să împărtășească cunoștințele despre plante, despre cum se plantează acestea, când se plantează și ce semințe există și ce se poate face cu ierburile respective.

De asemenea, aceștia au avut parte de „Teatrul de Umbre”, o activitate dedicată tuturor copiilor în scop recreativ. Tot în acest scop, copiii au luat parte la atelierul de instrumente pentru jonglat, confecționate din resturi de pungi și ciorapi, învățând cum să jongleze cu acestea.

Oamenii au fost invitați să participe la Biblioteca de o Zi prin care au avut ocazia să consulte diferite cărți despre natură, plante, ciuperci, ecologie, fiind o platformă de schimburi de idei și pasiuni legate de natură și mediu.

R.A.Ș

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!