6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Fotbaliştii de la ARO Câmpulung, instruiţi cu privire la noile legi ale jocului impuse de Internaţional Football Association Board (IFAB)

Potrivit aromuscel.ro, aa începutul sezonului competițional 2023/2024, Internaţional Football Association Board (IFAB), forul abilitat pentru modificarea regulilor din fotbal, a propus o serie de modificări la Legile Jocului. Astfel, miercuri, 20 septembrie, ora de la ora 13.30, în amfiteatrul Colegiului Naţional Dinicu Golescu din Câmpulung a avut loc instruirea jucătorilor echipei ARO cu privire la aceste modificări. La această instruire au participat, din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor, Iulian Călin și Romică Bîrdeș, arbitrii cu multe prezențe în prima Ligă din România.  La această instruire jucătorilor echipei ARO Câmpulung li s-a prezentat și explicat diferite situații de joc. Jucătorii musceleni au fost foarte interesați și au pus foarte multe întrebări celor doi arbitrii.

IFAB a anunțat, conform fanatik.ro, că din sezonul viitor portarilor le va fi interzis să-i destabilizeze pe fotbaliștii care execută lovitura de la 11 metri. Astfel, goalkeeper-ul nu va mai avea la îndemână să întârzie executarea unui penalty sau să atingă barele laterale. Totodată, jucătorul din poartă nu va avea voie să atingă bara transversală sau să vorbească cu executantul înainte de efectuarea loviturii. Un punct pe care IFAB îl modifică se referă la timpul de joc suplimentar. De la 1 iulie 2023/2024, arbitrul va acorda atât în prima repriză, cât și în a doua repriză mai mult timp de joc în funcție de momentele în care acesta s-a pierdut fie prin schimbări, celebrări sau orice altă cauză care duce la întârzierea repunerii mingii în joc. Mai exact, celebrarea unul gol va fi cronometrată separat pentru a sublinia faptul că acestea duc adesea la pierderi de timp semnificative pe care arbitrul nu le ia în considerare.

Totodată, IFAB spune că în cazul în care are loc o infracțiune făcută de un individ de pe banca tehnică, însă acesta nu poate fi identificat fie că este vorba despre jucător înlocuit, rezervă, fotbalist eliminat sau oficial de echipă, cel care va fi tras la răspundere va fi antrenorul principal. O altă modificare se referă la faptul că arbitrului asistent de rezervă îi este permis să ajute „centralul” pe parcursul jocului la fel cum o fac și ceilalți oficiali. De asemenea, dacă după marcarea unul gol, arbitrul realizează înainte ca jocul să se reia că pe suprafața de joc și-a făcut apariția o altă persoană și aceasta a influențat faza, „centralul” trebuie să anuleze golul dacă cel care a fost în plus pe teren este o rezervă, un jucător care a fost schimbat, un fotbalist eliminat sau un oficial al echipei. Jocul va fi reluat cu o lovitură liberă indirectă din locul în care a fost surprinsă persoana în plus. Totodată, noua modificare spune că arbitrul nu trebuie să sancționeze dacă o altă persoană își va face apariție pe suprafața de joc, iar aceasta nu influențează faza golului. Reales în funcţia de preşedinte al FIFA, Gianni Infantino a cerut schimbarea Legilor Jocului pentru a evita tragerile de timp. A consemnat, Narcis Manole

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!