1.3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Exercițiu cu forțe în teren al Detașamentului de Pompieri Câmpulung

Astăzi, 19 aprilie 2023, în jurul orei 13.00, conform prevederilor art 12, lit. d) din O.M.A.I nr. 64 din 26 mai 2022 privind planificarea, desfășurarea și evaluarea pregătirii prin exerciții a personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Detașamentul de Pompieri Câmpulung a efectuat un exercițiu cu forțe în teren, organizat la Centrul Medical Clubul Sănătății.

Tema acestui exercițiu a fost gestionarea situațiilor de urgență în caz de accident radiologic. Scenariul, potrivit plutonier adjutant șef Bogdan Ilina, a fost un incendiu izbucnit la parterul clădirii, în interiorul unei farmacii. Pe timpul exercițiului a mai existat, totodată, și cel de-al doilea scenariu în care două persoane au rămas în interiorul clinicii, una fiind intoxicată cu monoxid de carbon, iar cea de-a doua prezentând o fractură de membru inferior stâng. „Acestea au fost extrase de către echipa de căutare-salvare, predate echipajului SMURD, ulterior transportate la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal Câmpulung”, a declarat plutonier ajutant șef Bogdan Ilina.

Prin desfășurarea acestui exercițiu s-au avut în vedere următoarele: 

  • verificarea timpului de răspuns al echipajelor de pompieri;
  • antrenamentul personalului propriu;
  • antrenamentul personalului de la locul de muncă, în speță, asistenții și medicii;
  • verificarea viabilității planului de intervenție al obiectivului.

R.A.Ș

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!