18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Liberalii îşi ţin cu forţa omul la Piaţă. Eduard Boeru a demisionat toamna trecută şi tot el este şef

Situaţia absurdă de la Piaţa Centrală, unde un om care a trecut o selecţie nu poate fi instalat şef, este dovada majorităţii fragile pe care Elena Lasconi o are în Consiliul Local. Eduard Boeru, de la PNL, a demisionat toamna trecută, fiindu-i găsite nereguli în timpul unui control. Dacă vor fi consecinţe pentru actualul administrator, în sensul de a fi tras la răspundere, rămâne să aflăm la momentul în care se vor produce. Însă nu ne interesează acum problemele lui Boeru, a cărui conduită, să spunem, dezinteresată, ca să nu folosim termenul „intenţionată”, era să conducă la ratarea finanţării CNI pentru proiectul reconstruirii halei Pieţei Centrale, neglijând să răspundă la o solicitare cu termen a Ministerului Dezvoltării. Ne interesează, însă, impasul în care se află Piaţa Centrală, la al cărei vârf nu s-a produs transferul de la Eduard Boeru la Alexandru Sminchişe, care, în urmă cu trei luni, a trecut selecţia pentru funcţia de administrator provizoriu. De ce avem un impas? Pentru că PSD şi PNL vor vota împotriva validării rezultatului selecţiei, în condiţiile în care nu şi-au pus oamenii lor să se înscrie şi să-l concureze pe Alexandru Sminchişe, membru USR.

  • PNL şi PSD nu şi-au trimis oamenii la selecţie, dar nu acceptă nici omul USR   

Pieţei îi trebuie un şef nou cu care să poată colabora atât autorităţile locale, cât şi constructorul care a câştigat licitaţia pentru construcţia halei. Teoretic, din 28 decembrie 2022, există un administrator nou al Pieţelor: Alexandru Sminchişe, membru USR, care, la selecţia de la sfârşitul anului trecut, n-a întâmpinat concurenţă din partea unor candidaţi PSD şi/sau PNL, pentru că cele două partide nu şi-au trimis favoriţii la interviu.

Procedura impune ca rezultatul selecţie să fie validat de Consiliul Local, acţionarul unic al SC Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL. Ne aşteptam ca hotărârea referitoare la validarea rezultatului selecţiei să intre în dezbaterea Consiliului Local în luna ianuarie 2023. Suntem în aprilie 2023 şi votul nu s-a produs nici până în acest moment. Ceea ce înseamnă că Eduard Boeru, care are demisia dată din toamna trecută, conduce Pieţele pe mai departe.

Cine îl împiedică să plece? Partidul care refuză să-l voteze pe noul administrator agreat de puterea USR. De fapt, partidele, căci şi PSD cântă în strună PNL. Vă amintim că, la una dintre şedinţele de la finele anului trecut, unul dintre consilierii PSD a spus răspicat să rămână în funcţie Eduard Boeru. Deşi omul nu mai vrea şi nu mai poate, ţinând cont de problemele cu iz penal depistate de controlul de la Piaţă.

Opoziţia se cramponează de calitatea de membru de partid a lui Sminchişe. Adică Boeru poate să fie membru de partid, Sminchişe, nu. Este, într-adevăr, omul USR şi nu este anormal să fie aşa, pentru că administraţiei îi trebuie o persoană de încredere în postura de administrator, cât timp se derulează un proiect complicat, de amploare şi de durată. Care n-are voie să se poticnească de stângăciile unui şef care ascultă de un partid în opoziţie.

Puterii îi lipseşte un singur vot pentru a-l instala pe Alexandru Sminchişe ca administrator provizoriu, până la organizarea concursului la care, repetăm, sunt invitaţi să se înscrie toţi PSD-iştii şi PNL-iştii interesaţi de funcţie. USR + POL au 9 voturi, întrucât Iulia Bîlea nu poate vota într-o chestiune legată de Pieţe. Şi este nevoie de 10 voturi pentru a trece o astfel de hotărâre. PSD rămâne de neclintit, fiind de la început în opoziţie cu ordin de partid s-o încurce pe Elena Lasconi. Singura şansă rămâne tot un vot de la PNL pentru a permite eliminarea unui blocaj cu aceeaşi iritantă tentă de politic. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!