20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

La Spitalul Câmpulung se urmăreşte înfiinţarea unui compartiment de recuperare a pacientului

În contextul discuţiei despre motivele desfiinţării Compartimentului Dermatologie al Spitalului Câmpulung, specialitate care va fi asigurată prin Ambulatoriu, Andrei Aron, consilierul primăriţei Elena Lasconi, a primit următoarea întrebare din partea partenerului de dialog de la şedinţa Consiliului Local din 30 martie 2023. Dacă există intenţia conducerii instituţiei de sănătate publică de a închide şi alte compartimente sau secţii, întrucât zvonul s-a împrăştiat deja în târg şi, cel mai probabil, va fi amplificat pe acest fond sensibil al renunţării la Dermatologie, care nu va mai funcţiona ca un compartiment de sine stătător al Spitalului Câmpulung. Potrivit medicului Andrei Aron, planurile pentru viitorul apropiat sunt de a înfiinţa un compartiment de recuperare a pacienţilor.

  • „Nimeni nu şi-a propus să închidă compartimente, dar trebuie să fie un efort din partea tuturor”

„Nu există niciun fel de plan împotriva compartimentelor, nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze compartimente neapărat.”, a precizat dr.Aron. „Ceea ce ne-am propus şi ceea ce facem este să creştem adresabilitatea spitalului şi să-l orientăm către necesitatea celor din zona pe care o deserveşte. În cel mai fericit caz, cred că următorul pas va fi de înfiinţare a unui compartiment care se va ocupa de recuperare, care iar este un domeniu foarte important pentru câmpulungeni. Vom analiza foarte atent tot ce înseamnă compartimente şi secţii pentru a le ajuta să-şi crească adresabilitatea şi să ofere serviciul pentru care, practic, există. Nimeni nu şi-a propus să închidă compartimente, dar, în schimb, trebuie să fie un efort din partea tuturor. Luna aceasta (n.r. martie) este prima după pandemie în care spitalul a reuşit să-şi îndeplinească contractul. Chiar a depăşit numărul de internări. Din 2020, aceasta este prima lună şi tocmai acesta este interesul nostru. Dacă cineva crede că există alt fel de interes greşeşte. Cred că eu, în toată această perioadă de aproape trei ani, am demonstrat acest lucru, nimeni nu se poate îndoi cât de serios sunt şi care sunt interesele mele.”, a afirmat consilierul primăriţei Elena Lasconi.

În apărarea taberei care se opune desfiinţării Dermatologiei, tabără care nu este de neglijat, formată din 40 de medici semnatari ai unui memoriu pe acest subiect, dr.Anca Dumitrescu spunea că sănătatea, cea mai liberală profesie, nu se cuantifică în cifre. Ca răspuns la acuzaţia de lipsă de rentabilitate a compartimentului care, neavând internări, nu contribuie la bugetul spitalului. „Oricât am încerca să scoatem un spital de stat eficient, este, practic, imposibil. Vorbesc ca medic şi ca fost manager. Este cumplit de greu să scoţi bani şi să fii foarte eficient dacă nu asiguri condiţii de necesar.”, a afirmat aceasta.

Motivul declarat public pentru desfiinţarea Compartimentului Dermatologie l-a constituit necesitatea asigurării numărului de paturi la Compartimentul de îngrijiri paliative al Oncologiei, „promovată” de la compartiment la secţie. Al şaselea pat rămas după transferarea celorlalte cinci la Oncologie este alocat Neurologiei, altă secţie căreia i se adresează mulţi pacienţi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!