0.8 C
Campulung Muscel
19/04/2024

Lucrarea de pe Bulevardul „Pardon” intră într-o nouă etapă: trotuarele vor fi “rase” pentru îngroparea cablurilor

În această săptămână, conform anunţului Elenei Lasconi, investiţia la Bulevardul „Pardon” era programată să intre într-o nouă etapă: realizarea reţelei de cabluri subterane, care se va lăsa cu distrugerea trotuarelor. Afectarea căilor de acces ale pietonilor presupune închiderea circulaţiei, mai întâi, pe Republicii, apoi pe Negru Vodă. În această etapă va fi bifată şi operaţiunea de montare a noilor stâlpi de iluminat. Cetăţenii, fie că sunt şoferi, fie că sunt pietoni, fie că sunt patroni sau clienţi ai punctelor comerciale de pe bulevard, trebuie să se aştepte la un disconfort mult mai pronunţat decât cel de până acum. Depinde doar de constructor cât vor dura inconvenientele inerente ale lucrării prinse de venirea toamnei într-un stadiu întârziat. Adică o vară întreagă pentru o reţea de apă a fost cam mult. Să ne rugăm ca lunile de toamnă să nu aducă precipitaţii dese, ca să existe motiv de suspendare a lucrului pe şantier. La câtă muncă este în această fază, posibil alterată de starea vremii, putem spune încă de acum că Răuţoiu junior îşi încalcă angajamentul de a finaliza, până la sfârşitul anului, aleea bulevardului.

Mai întâi se închide Republicii, apoi Negru Vodă

Pe 30 august 2021, primarul Elena Lasconi a anunţat debutul unei alte intervenţii planificate în cadrul amenajării Bulevardului „Pardon”. „În această săptămână va începe canalizaţia. Am luat legătura cu toţi operatorii de cablu, inclusiv cu cei care nu au cablu în Câmpulung. Fiind această lucrare, dacă vor să pună şi ei un cablu, să fie. O să înceapă această operaţiune, care va fi ceva rău la vedere. O să închidem circulaţia pe bucata pe pastilă, pe Republicii, iniţial, după aceea o să mergem pe Negru Vodă, pentru că va fi canalizaţia, plus branşamentele făcute pe trotuar. Practic, va fi ras trotuarul. Şantier-şantier! Şi când se va deschide, va fi gata canalizaţia, făcute branşamentele la toate casele şi terminat trotuarul cu granit, ca să se poată circula pe el. În acest timp, trebuie puşi şi stâlpii. Am luat în calcul câteva lucruri care nu erau în proiect, pe care ţin foarte mult să le avem, din punct de vedere electric. Şi anume staţii de încărcare electrice în zona „Iepuraşul” şi vizavi de „Iepuraşul”. Şi, de asemenea, să fie conexiunea făcută pentru bolarzi, care să se ridice şi să coboare în pământ, pentru a bloca circulaţia în week-end, ca terasele să se întindă ca în centrul vechi şi străinătate înspre carosabil.”, a sintetizat şefa Executivului operaţiunile pe care constructorul le va întreprinde în perioada următoare.

Singurul comentariu pe marginea lucrării din centru i-a aparţinut consilierului Dan Şain, interesat să afle de ce nu s-a adoptat o soluţie de net city. Adică „o singură fibră optică, trasă pe bulevard, la care să intre fiecare furnizor. Să nu fie diferite cablurile îngropate acolo”. „O să fie diferite – i-a răspuns Elena Lasconi -, va fi fiecare cu tubuşorul lui. Vor fi două mari. În proiectul iniţial era pusă una de 63 şi am zis să bage două de 110. Cu cea 63 să meargă pe trotuar, pe branşamente. Şi prin acelea de 110 fiecare doreşte să mai pună câte o casetă care să-i protejeze cablul.” „Sunt oraşe care au adoptat această soluţie, sunt oraşe care au adoptat soluţia unui operator care trage cablajul şi-l închiriază fiecărui operator.”, a continuat dialogul Şain. „E bună şi asta. La Piatra Neamţ s-a întâmplat asta. M-am gândit şi eu să luăm acea firmă, care să nu ne ia niciun ban şi să facă această operaţiune. Dar ei trăiesc din asta. S-ar putea să ne trezim în situaţia în care să le ceară operatorilor o sumă foarte mare şi să nu mai vină. Nu ştiu, trebuie să prospectez bine piaţa, pe treaba asta, pentru următoarele lucrări.”, a conchis primăriţa. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!