-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Isac Bucur, elev în clasa a VI-a, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Informatică

De curând s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Informatică. Isac Bucur, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național „Dinicu Golescu” a fost unul dintre puținii participanți din județul Argeș care a reușit să se califice în etapa națională a acestui concurs.

  • Tânărul este unul dintre cei patru concurenți din Argeș, calificați la proba națională

Elevul este pregătit, încă din clasa a V-a, de către profesorul de informatică al Colegiului Național „Dinicu Golescu”, Octavian Dumitrașcu, și a reușit, în etapa județeană a concursului de informatică, să obțină 130 de puncte din cele 200 posibile, calificându-se astfel în etapa următoare. De precizat este că, din tot județul Argeș, la învățământul gimnazial, Isac Bucur a reușit să se califice împreună cu doar trei elevi din localitățile Mioveni, Curtea de Argeș și Pitești. De asemenea, tânărul a reușit performanța de a se clasa în topul primilor 90 de participanți din țară, clasamentul fiind format în ordin descrescător al rezultatelor obținute.

Potrivit profesorului îndrumător, Octavian Dumitrașcu, „este un elev foarte bun, isteț, care se descurcă bine chiar și la matematică. Nu este singurul, au fost și alții care au participat la acest concurs de informatică, însă el este singurul care s-a calificat în primii 90 pe țară, iar acest lucru este foarte important”.

În ceea ce privește etapa națională a Olimpiadei Naționale de Informatică, aceasta se va desfășura începând cu data de 1 aprilie 2023 și se va încheia în data de 5 aprilie 2023. Timpul de concurs va fi de 4 ore, iar participanții vor avea de rezolvat trei probleme. De menționat este că o problemă are aproximativ 300 de rânduri de programare, iar ca timp, în general, rezolvarea unei astfel de probe poate dura între 1-2 ore sau chiar mai mult.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!