1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Sute de musceleni au participat la „Colecta de Primăvară a celor nevoiași” a Parohiei Fundeni

Joi, 23 martie 2023, Parohia Fundeni Câmpulung Muscel a găzduit „Colecta de Primăvară pentru cei nevoiași”. Prin această acțiune, oamenii din Câmpulung și din împrejurimi au fost invitați să contribuie, dacă doresc, cu donarea alimentelor, detergenților și obiecte de uz casnic pentru a ajuta peste 100 de familii din Eparhia Argeșului și Muscelului și din Eparhia Basarabiei de Sud.

  • Peste 100 de persoane au contribuit, în această dimineață, la acțiunea Parohiei Fundeni

Acțiunea de a ajuta oamenii nevoiași, prin colectarea obiectelor donate de binevoitori, nu este una nouă în Parohia Fundeni. Aceasta se desfășoară de mai bine de 15 ani, însă, potrivit părintelui Ciprian Dragomir, la început lucrurile se duceau cu portbagajul mașinii, pentru că erau puține. De câțiva ani le duc cu TIR-ul, deoarece au ajuns să se strângă foarte multe, iar astfel de acțiuni de amploare au loc, acum, de câteva ori pe an.

Fiind un interval orar cuprins între 7.30-19.30, încă de la primele ore, oamenii din zona Muscel au început să vină cu tot ce au putut căra asupra lor pentru a lua parte la această acțiune. Sute de persoane au depus, doar în dimineața zilei, o mulțime de obiecte, precum: hăinuțe, încălțăminte, televizoare, covoare, rechizite, dar și alimente, detergenți și tot ceea ce este de folos într-o gospodărie și care poate fi adus cu ușurință. În ceea ce privește mobilierul mare, acesta urmează a fi colectat într-o zi ulterioară, deoarece spațiul nu a permis, de această dată, colectarea acestuia. În ceea ce privește colectarea alimentelor, acestea se strâng separat pentru a forma pachete unitare, care să fie la fel pentru toți și să nu existe neînțelegeri cu privire la o persoană care a primit fie mai mult, fie mai puțin față de ceilalți.

Potrivit părintelui Ciprian Dragomir, „strângem această colectă de 2-3 ori pe an, nu în fiecare săptămână, pentru că nu avem o locație în care să putem să le strângem în mod regulat. În mod obișnuit strângem alimente, detergenți și rechizite, pe care le oferim familiilor din zona Câmpulungului, dar haine și încălțăminte doar de 2-3 ori pe an pentru că nu avem unde să le stocăm. Bineînțeles, apreciem faptul că oamenii au înțeles că este bine să le aducă aranjate, separat, pe vârste, sexe și mărimi, ca să putem să le și oferim ușor, să nu mai căutăm în ele”.

În zilele următoare se vor distribui toate lucrurile colectate către familiile nevoiașe din Sudul județului Argeș, în localitatea Uda, în jurul Parohiei Uda, precum și în Sudul Basarabiei, la Episcopia Basarabiei de Sud.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!