15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Zece elevi caroliști s-au calificat pentru etapa națională a două Olimpiade

Pe data de 10 martie 2023 s-a susținut etapa județeană a Olimpiadei de Pedagogie-Psihologie, iar pe data de 17 martie 2023 a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Animatori. În total, zece elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Carol I”, pregătiți de către profesorul Coralia Palade, au participat la cele două probe și au reușit să se califice pentru etapa națională a fiecărei olimpiade. Condiția ca participanții să treacă în faza națională a fost ca punctajul să depășească 90 de puncte. De asemenea, potrivit profesorului coordonator, Coralia Palade, proba județeană s-a susținut în cadrul Colegiului Național Pedagogic „Carol I”, iar subiectele au fost unice pe țară, primite de la Ministerul Educației.

 • Iată care sunt elevii premianți ai Olimpiadei de Pedagogie-Psihologie

Olimpiada a fost specifică liceelor cu profil pedagogic și a avut două secțiuni: pedagogie și psihologie, fiecare având câte o disciplină particulară. Elevii care au participat la etapa județeană a Olimpiadei de Pedagogie-Psihologie și s-au calificat în etapa națională sunt următorii:

 • Alexandra Lavinia Bragă, elevă în clasa a XI-a A, a participat anul acesta la disciplina „introducere în pedagogie și teoria și metodologia curriculumului”. Potrivit acesteia: „A fost foarte frumos, mi-a plăcut deoarece am reușit să cunosc mai bine tainele pedagogiei. Mă va ajuta, cu siguranță, în viitoarea mea carieră și, bineînțeles, în practica pedagogică. Îi mulțumesc doamnei profesoare Coralia Palade pentru sprijinul și îndrumarea acordate”.
 • Cristina Larisa Pop, elevă în clasa a XII-a A, a participat la disciplina „didactici inovative”, fiind o disciplină care însumează lucruri din toți cei patru ani de studiu teoretic și de practică pedagogică. „Mi-am dorit să particip din nou la această olimpiadă pentru că, de anul viitor, sper să fiu studentă la Științele Educației și să urmez o carieră în acest domeniu”, a menționat aceasta.
 • Andreea Mădălina Manole, elevă în clasa a X-a A, a concurat în cadrul disciplinei „teoria și practica istoriei și evaluării”, calificându-se în etapa națională unde speră să se întoarcă cu un rezultat la fel de frumos ca și până acum. „Eu am dorit să concurez în cadrul acestei olimpiade deoarece consider că aprofundându-mi toate aceste cunoștințe, la momentul potrivit, mă vor ajuta foarte mult în cariera mea de viitor”, a explicat Andreea Mădălina.
 • Teodora Poșel, elevă în clasa a XIII-a B, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Pedagogie-Psihologie la disciplina „psihologia educației”. Potrivit acesteia, „Am ales această disciplină deoarece încă din primii ani de liceu și de la primele ore de practică pedagogică am fost curioasă să aflu substraturile activității instructiv-educative și voiam să aflu ce se petrece în mintea copiilor în momentul în care ei interiorizează informația. Prin intermediul acestei discipline încep să descopăr, treptat, ceea ce se întâmplă la nivel psihic, în momentul în care copiii învață”.
 • Teodora Elena Chichirez, elevă în clasa a XII-a a participat la disciplina „didactici inovative” și a reușit să se califice la etapa națională cu un punctaj destul de ridicat. Aceasta speră ca și în următoarea etapă să aibă un punctaj cât mai bun, deoarece își dorește să continue studiile la nivelul învățământului.
 • Nariana Tuță, elevă în clasa a X-a D, a concurat la Olimpiada de Psihologie a vârstelor, alegând această disciplină fiindcă își dorește să cunoască mult mai bine copiii cu care lucrează, momentan, prin practica pedagogică.
 • Bianca Tița, elevă în clasa a XI-a A, a reușit să se califice în următoarea etapă a Olimpiadei la disciplina „management-ul clasei de elevi”. Bianca a ales această disciplină pentru că este convinsă că o va ajuta pe viitor, dorind să devină cadru didactic și să porfeseze în domeniul învățământului.

Caroliștii calificați la etapa națională a Olimpiadei de Animatori

Trei elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Carol I” au reușit să progreseze la faza națională a Olimpiadei de Animatori, în urma etapei județene care s-a derulat pe data de 17 martie 2023. Iată care sunt aceștia:

 • Bianca Elena Ștefan, elevă în clasa a XI-a B, a participat la Olimpiada de Animatori cu proiectul educațional „Let’s Dance”, fiind coordonatoare în echipa „Dansează cu Noi”. „Am participat la această Olimpiadă pentru a împărtăși și altor elevi spiritul de dansator, care a fost foarte activ în activitatea noastră”, a menționat aceasta.
 • Maria Antonia Ungureanu, elevă în clasa a XI-a B, a luat parte la acest concurs deoarece, potrivit acestia, „am putut să-mi îmbunătățesc calitățile și abilitățile de organizare și am dus la bun sfârșit un proiect educațional cu care am obținut locul I”.
 • Anastasia Iacob, elevă în clasa a XI-a B a participat, de asemenea la etapa județeană a Olimpiadei de Animatori, împreună cu echipa sa. Aceasta a specificat că scopul principal al acestei activități a fost acela de a-i ajuta pe elevi să își dezvolte activitățile coregrafice și, totodată, de a-i ajuta pe aceștia să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și coordonare.

În ceea ce privește etapa națională a Olimpiadei de Pedagogie-Psihologie, aceasta va avea loc săptămâna următoare, pe data de 31 martie 2023. Ca recompensă din partea conducerii Colegiului Național Pedagogic „Carol I”, elevii vor beneficia de câteva zile libere, fără absențe, pentru a se putea pregăti intens.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!