3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

Cel mai înverşunat cetăţean împotriva împrumutului Primăriei a deschis încă un proces la Tribunal

Autorul celor mai multe petiţii şi plângeri adresate instituţiilor statului în acest mandat, ţinta fiind iniţiativele primăriţei Elena Lasconi, insistă. Cel mai proaspăt demers în instanţă al lui Gheorghe Mîzgaciu poartă ca dată 15 martie 2023, data înregistrării la instanţă a noii sale solicitări privind blocarea împrumutului pe care Primăria intenţionează să-l contracteze. Aşadar, Consiliul Local, ca emitent ca hotărârilor pe care reclamantul le vrea anulate, trebuie să se pregătească din nou de proces, pentru că acest cetăţean nu are linişte până când nu vede desfiinţate demersurile municipalităţii care nu-i convin.   

  • Mîzgaciu mai are un proces legat de împrumut la Curtea de Apel Piteşti

Prin acest nou proces, deschis ieri, Mîzgaciu caută să obţină prin instanţă anularea Hotărârii Consiliului Local nr.221 din 20 octombrie 2022, prin care s-a aprobat contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 55 milioane de lei, cu o maturitate de 15 ani, din care trei ani perioada de graţie. A doua hotărâre pe care o vrea anulată este cea cu numărul 243 din 29 noiembrie 2022, prin care Consiliul Local i-a respins plângerea prealabilă împotriva hotărârii prin care s-a aprobat împrumutul. Mai precis, înainte de a se adresa magistraţilor, Mîzgaciu a cerut Consiliului Local să-şi revoce hotărârea cu împrumutul. Cum aleşii i-au respins solicitarea, insul a mers la Tribunal, unde a încercat mai întâi să obţină suspendarea executării hotărârii referitoare la credit.

După cum v-am informat la timpul respectiv, pe 26 ianuarie 2023, Tribunalul Argeş a respins cererea formulată de Mîzgaciu care, după cum era de aşteptat, a făcut recurs faţă de cele stabilite în prima instanţă. Primul termen fixat la Curtea de Apel Piteşti, în procesul suspendării hotărârii despre credit, este 3 aprilie 2023.

Cât priveşte celălalt proces având ca obiect anularea normei date de Consiliul Local toamna trecută, pentru a permite Executivului să aibă asigurată o parte din cofinanţările unor proiecte, acesta abia a fost înregistrat ieri.

  • Reclamantul vrea anulată şi hotărârea privind sistemul de camere video  

Reclamantul cu timp de umblat pe la Tribunal mai are o acţiune în derulare, tot pentru anularea unor hotărâri de Consiliu, de data aceasta, privitoare la sistemul de monitorizare video, pe care primăriţa Elena Lasconi doreşte să-l implementeze în Câmpulung, dar numai după obţinerea unei finanţări nerambursabile.

Gheorghe Mîzgaciu a atacat in instanţă H.C.L. nr.149/30 iunie 2022, prin care s-au aprobat studiul de fezabilitate al investiţiei „Sistem de supraveghere video şi dispecerat în Municipiul Câmpulung”, devizul general şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului menţionat. La fel ca în speţa anterioară, a cerut şi anularea Hotărârii nr.184/31 august 2022, prin care Consiliul Local i-a respins plângerea prealabilă faţă de H.C.L.-ul din luna anterioară.

Pe lângă U.A.T. Câmpulung şi Consiliul Local Câmpulung, a fost chemat în judecată şi Inspectoratul General al Poliţiei Române. La al treilea termen al procesului, din 24 februarie 2023, instanţa a luat act de renunţarea reclamantului la cererea de chemare în judecată a IGPR. Următoarea înfăţişare este pe 31 martie 2023, dată până la care şi Mîzgaciu, şi autorităţile publice vor depune înscrisuri.

  • L-a chemat în judecată şi pe prefect, pentru a fi obligat de instanţă să ceară anularea autorizaţiei de construire a bulevardului   

Dintre litigiile recente ale lui Mîzgaciu, care nu se judecă numai cu Consiliul Local care aprobă iniţiativele Elenei Lasconi, îl amintim pe cel cu prefectul, chemat în judecată, primăvara trecută, pentru ca instanţa să-l oblige să promoveze acţiunea în constatarea nulităţii autorizaţiei de construire a Bulevardului „Pardon”. Pe 30 mai 2022, a renunţat la judecată, întrucât Radu Perianu a iniţiat, pe 16 mai 2022, procesul pentru anularea actului care stă la baza lucrării bulevardului.

Tot anul trecut, a chemat-o în instanţă şi pe primăriţa Elena Lasconi, nemulţumit de soluţia de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Piteşti Argeş, la data de 23 februarie 2022, menţinută prin Ordonanţa din 30 martie 2022 a Procurorului Şef din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ – DNA – Serviciul Teritorial Piteşti Argeş, intimată fiind primăriţa Câmpulungului. Pe 4 octombrie 2022, Tribunalul a respins ca inadmisibilă plângerea lui Mîzgaciu împotriva soluţiei de clasare, hotărârea Tribunalului Argeş fiind definitivă.

Insul a mai dat în judecată Consiliul Local Câmpulung pentru a-i repartiza un loc de parcare gratuit, plus daune de 100.000 de lei. A pierdut procesul şi la Tribunal, şi la Curtea de Apel, întrucât autorităţile îşi respectaseră obligaţia, modificând regulamentul de atribuire a parcărilor de domiciliu special pentru el.

Cetăţeanul mai are procese, dintre cele recente, cu Casa Judeţeană de Pensii, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii SA. M.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!