4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Colegiul „Dinicu Golescu”, gazdă pentru elevii şi profesorii din patru ţări, parteneri în Proiectului ERASMUS +

Săptămâna aceasta, Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” este gazda Proiectului ERASMUS + „Discover the Real Life”, care se desfăşoară în parteneriat cu alte patru ţări, Turcia, Polonia, Letonia şi Lituania. Ultima întâlnire a profesorilor şi elevilor implicaţi a fost în decembrie, anul trecut, în Sivas, Turcia.

Astăzi, în amfiteatrul de la „Dinicu Golescu” a avut loc deschiderea oficială a activităţilor din proiect, care se vor derula în aer liber şi vor continua până vineri, când întâlnirea se încheie cu un foc de tabără. Pe lângă urările de bun venit, conducerea şcolii câmpulungene le-a transmis celor 36 de elevi şi cadre didactice din cele patru ţări că vor pleca de aici cu amintiri de neuitat. Înainte ca echipele invitate să urce pe scenă, unde au primit ecusoane, programul evenimentului şi suveniruri, le-a fost prezentat un program artistic, cu dansuri şi cântece tradiţionale.

Gazdele, Alexia Simene şi Naomi Cercel, i-au invitat pe rând, pe scenă, pe Flavius Ionuţ Toma, Ionela Roxana Budreală, Theodor Alexandru Crăciun, Andrei Ionuţ Ileana, Adelina Ioana Moiceanu, Alexandra Ionela Tudor şi Ancuţa Gheorghe, care au dansat în costume populare specifice Muscelului, Maria Gheorghiţoiu a interpretat o piesă de muzică populară, iar Ştefan Badea, Ana Lemnaru, Alexia Drăghici şi Maria Gheorghiţoiu i-au invitat pe cei prezenţi să cânte cu ei o compilaţie de mai multe piese, hituri în ţările partenere în proiect.

„Suntem implicaţi într-un proiect ERASMUS +, de fapt suntem parteneri în acest proiect, care a fost câştigat în urmă cu circa trei ani, contractul de finanţare fiind semnat în septembrie 2019. Din păcate, din cauza pandemiei nu au mai putut fi derulate activităţile, dar au fost reluate anul trecut, în luna septembrie. Proiectul se numeşte „Descoperă viaţa reală”, cu cinci mobilităţi. În această perioadă, mobilitatea se desfăşoară în România, iar activităţile principale se derulează în aer liber, după cum spune şi titlul. Alături de România sunt partenere patru ţări, câte o echipă din Turcia, Polinia, Letonia şi Lituania, formate din câte nouă persoane, două cadre didactice şi şapte elevi. În cadrul proiectului, elevii se pregătesc pentru viaţă, în aer liber, toate activităţile sunt în aer liber şi încercăm să vedem care este impactul acestora asupra procesului educaţional.”, ne-a declarat Magdalena Dorcioman, directorul Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”.

Luni, 30 mai, după ceremonia de deschidere şi prezentarea programului pentru săptămâna mobilităţii, elevii şi profesorii invitaţi au făcut un tur al şcolii, iar după o pauză de cafea, au participat la prezentările cu tema: „Activităţi/jocuri în aer liber în ţara mea”. A urmat o vizită la Muzeul de Etnografie, iar după masa de prânz, la Primăria Câmpulung.

Marţi, 31 mai, sunt programate activităţile în aer liber ale elevilor de la „Dinicu Golescu” cu invitaţii din Turcia, Letonia, Polonia şi Lituania, plus o „vânătoare de comori arhitecturale”. În a treia zi, miercuri, 1 iunie, elevii participanţi de la „Dinicu Golescu” vor prezenta seminarul „Jocurile video, cauzele şi modul în care acestea creează dependenţă”, ce presupune completarea unui chestionar. Ziua va fi completată de o vizită la Muzeul şi Mănăstirea „Negru Vodă”, la Muzeul Automobilului Românesc, iar după amiază, elevii şi profesorii  vor participa la târgul de produse tradiţionale, dans, muzică, organizat de GAL Muscel la Complexul „Ceramus”.

Joi, 2 iunie, participanţii la proiectul ERASMUS + vor face o excursie la Castelul Bran şi în staţiunea Poiana Braşov, vor urca cu telecabina sau telegondola pe Postăvaru, vor face trekking.

Ultima zi de activităţi este vineri, 3 iunie, care debutează cu lucrul în echipă la Revista Anuală „Trăind în Realitate” şi se termină cu cina de rămas bun şi focul de tabără, la Complexul „Ceramus”.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!