3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

Încă un ales PNL a demisionat din Consiliul Local Schitu Goleşti. Liberalii l-au înlocuit cu Marinela Stanciu

Din Consiliul Local Schitu Goleşti a plecat încă un ales, care a decis să renunţe la atribuţii la jumătatea mandatului. Tot liberal şi acesta, la fel ca primul demisionar din forul legislativ al localităţii, care s-a hotărât să se retragă după numai o lună de la câştigarea mandatului. Ion Alexandru Pavelescu, de la PNL, descompletează echipa cu care primarul Tudorel Vasile Miriţă a câştigat alegerile pe 27 septembrie 2020, fiind nevoie de înlocuirea lui la următoarea întrunire a Consiliului Local. Pe 9 februarie 2023, Pavelescu şi-a înaintat demisia, iar la şedinţa extraordinară din 14 februarie 2023, colegii săi au luat act de decizia liberalului. „Se constată încetarea de drept, prin demisie, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local al domnului Ion Alexandru Pavelescu.”, prevede hotărârea adoptată la jumătatea lunii trecute, prin care s-a declarat vacant locul acestuia. PNL-iştii i-au găsit înlocuitorul: profesoara Marinela Stanciu.

  • Un liberal, deşi a prins un nou mandat, n-a mai vrut să intre în Consiliul Local. Al doilea liberal a ieşit după o lună. Al treilea, după doi ani   

Prin plecarea lui Ion Alexandru Pavelescu, în vârstă de 35 de ani, de profesie tehnician veterinar, se produce a doua retragere din grupul PNL. Primul ales care a părăsit Consiliul Local în acest mandat a fost Costel Ionel Copăescu, al cărui loc s-a vacantat pe 24 noiembrie 2020. La scrutinul din 2020, acesta a fost poziţionat pe un loc eligibil pe lista PNL Schitu Goleşti, al treilea după primarul Tudorel Vasile Miriţă şi viceprimarul Iulian Duţă. După victoria repetată a liberalilor din localitatea vecină, care au obţinut din nou funcţia de primar şi majoritatea în Consiliul Local, prin cele opt locuri câştigate, s-au aşezat la masa reprezentanţilor comunităţii: Iulian Duţă, Costel Ionel Copăescu, Iliuţă Leonard Bragă, Eduard Nicolae Nicoară, Corneliu Constantinescu, Nicolae Duhomnicu, Ion Alexandru Pavelescu, Georgiana Ionela David. Aceştia au fost validaţi de către Judecătoria Câmpulung, pe 15 octombrie, zi în care au fost invalidaţi în funcţia de consilier local Tudorel Vasile Miriţă, ales primar, şi Liviu Cioacă, aflat pe locul 9. Cum ex-directorul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” a declinat „oferta” unui nou mandat de ales la Schitu Goleşti, a promovat în locul său colega de pe locul 10, Georgiana Ionela David.

La scurt timp după alegeri, Costel Ionel Copăescu, de meserie electrician, administrator de firmă, a părăsit Consiliul, fiind înlocuit cu Bogdan Marius Ungureanu, de 34 de ani (la acel moment), de meserie sculer-matriţer, care şi el deţine o firmă pe care o administrează.

  • Pe 23 februarie 2023, Judecătoria Câmpulung a validat mandatul de consilier local al Marinelei Stanciu

A doua demisie din grupul aleşilor PNL s-a produs luna trecută. După vacantarea locului prin hotărârea din 14 februarie, pe 23 februarie 2023, Consiliul Local Schitu Goleşti, prin secretarul comunei, s-a adresat Judecătoriei Câmpulung, cu o cerere de validare a următorului membru PNL aflat pe lista de la alegerile locale. În aceeaşi zi, instanţa s-a şi pronunţat, dispunând validarea mandatului de consilier local al Marinelei Stanciu, propusă de Partidul Naţional Liberal. Marinela Stanciu are 44 de ani şi este profesor de Educaţie Fizică şi Sport.

  • În mandatul 2016-2020, Consiliul Local a trecut prin trei demisii de aleşi

Nestatornicia componenţilor Consiliului Local a caracterizat comportamentul unora dintre aleşi şi în mandatul trecut. Numai că prima plecare din rândul colegilor s-a produs după aproape un an de mandat, nu după o lună. Primul demisionar a fost PSD-istul Ion Solomon, înlocuitorul fostului primar Marciel Palaghiu, care, în 2016, n-a mai vrut să candideze. Partidul l-a ales pe Solomon drept contracandidat al lui Tudorel Vasile Miriţă, preferat de cetăţeni, care îl ştiau de la Primărie, unde activa ca secretar. Solomon a părăsit funcţia de ales după zece luni de mandat, demisionând la sfârşitul lunii martie 2017. Pe 30 mai 2017, a reintrat în Consiliu Bogdan Florinel Dorobanţu, înscris pe lista de supleanţi a PSD pentru funcţia de consilier local.

În vara anului 2017, şi-a dat demisia al doilea contracandidat al lui Miriţă, Sorinel Istrate, liderul Partidului Ecologist Român. În locul său este instalat, la şedinţa din august 2017, Marian Marius Radu. Cu o lună înainte să împlinească un an de mandat, Radu a repetat gestul tovarăşului de partid, retrăgându-se din Consiliul Local în favoarea lui Liviu Ionuţ Neagoe, validat în funcţia de ales în august 2018.

Marian Marius Radu, care a demisionat la jumătatea mandatului 2016-2020, a revenit la gânduri mai bune şi la locul din Consiliul Local, aflându-se în prezent la al doilea mandat. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!