25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Primăria şi Edilul pregătesc o lucrare ca, atunci când se întâmplă o avarie în Grui, să nu mai rămână fără apă tot cartierul

În afara lucrărilor de extindere a conductelor de apă, aflate în stadiul de derulare sau de propunere, în funcţie de cum ajung banii care depind de numărul avariilor, Edilul intenţionează să întreprindă câteva dotări. Absolut necesare, unele întârziate, deşi trebuiau făcute de multă vreme. Vor începe să se facă acum, deşi este nevoie de mult mai mult decât Primăria şi Edilul au pus pe o agendă a cărei realizare depinde, aşa cum am punctat, de cât de des vor plesni conductele şi în acest an. „La fel ca în toate domeniile, nu doar la Edilul, toate lucrurile „explodează” în această perioadă, în mandatul meu. Parcă este un blestem. Toate casele, pentru că nu s-a ocupat nimeni de ele, aproape că se dărâmă… lucruri care ar fi trebuit făcute de mult şi care sunt importante pentru sănătatea câmpulungenilor trebuie să le facem acum. Şi eu vreau să le facem.”, a afirmat primăriţa Elena Lasconi.

  • Se va monta o vană nouă pe conducta de aducţiune, în lipsa ei pericolul fiind cel cunoscut: 120.000 de oameni fără apă, mai multe zile

În primul rând, operatorul vrea să achiziţioneze un regulator de clor la Staţia de Tratare din Calea Pietroasă. „De asemenea, trebuie să punem o semnalizare de nivel la rezervorul de pe Valea Bărbuşii, unde înţeleg că curge apa pe stradă şi sunt pierderi, pentru că s-a întâmplat ceva. Plus achiziţie de containere de clor la Staţia de Tratare de pe Calea Pietroasă. Tot foarte importante şi acestea pentru sănătatea câmpulungenilor, pentru că tratează apa pe care o beţi şi o folosiţi la mâncare.”, a adăugat primăriţa Elena Lasconi.

Alt obiectiv al Edilului: reabilitarea completă a căminului de distribuţie de pe străzile Dragalina – Gruiului. „Vă explic de ce trebuie să reabilităm complet. De asta depind toţi locuitorii din Grui. De exemplu, acum, când există o avarie la o conductă din Grui, aproape tot cartierul rămâne fără apă. Dacă noi reabilităm complet acest cămin de distribuţie, nu se va mai întâmpla aşa, în sensul că va fi doar o zonă mică din cartierul Grui care va rămâne fără apă, iar restul va avea apă. Eu sper să reuşim să nu mai avem probleme cu avariile, dar probabil că asta se va întâmpla în şase-şapte ani. Nu cred că mai devreme.”, cauza fiind durata proiectelor cu finanţare europeană, pe care Primăria se pregăteşte să le depună din acest an.

„Ne propunem să montăm o vană nouă pe conducta de aducţiune, în Staţia de Tratare din Calea Pietroasă. Putem să ajungem în situaţia similară avariei la aducţiune şi să fie afectaţi iar 120.000 de musceleni. Este atât de uzată încât, dacă asta pică şi nu cumpărăm una nouă, ne putem trezi în situaţia de a sta mai multe zile fără apă în Câmpulung. Aşa că este esenţială.”, a continuat Elena Lasconi prezentarea propunerilor Edilului realizate în contul redevenţei datorate bugetului local.

„Mai avem nevoie de 80 de tone de nisip cuarţos, care nu a mai fost schimbat de zece ani, şi de un grup electrogen la Staţia de Tratare din Calea Pietroasă, ca să nu rămânem fără apă atunci când se ia curentul.”, sunt câteva dintre multele nevoi de dotări ale Edilului, pe care Primăria şi operatorul vor să le rezolve în acest an. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!