1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Unul dintre medicii plecaţi de curând n-a mai suportat să lucreze la Spitalul Câmpulung

Săptămâna trecută, un medic pediatru a venit ca să vadă ce condiţii de lucru oferă Spitalul Câmpulung, înainte de a lua o decizie: rămâne ori ba. Primăriţa Elena Lasconi spunea că, deocamdată, a vizitat unitatea medicală şi, în special, secţia cea nouă de Pediatrie. „A întrebat dacă îi punem la dispoziţie o locuinţă şi i-am spus că da. Până se finalizează unul dintre apartamente, putem să găsim o variantă: ori la Casa de Oaspeţi, ori să vorbim cu proprietari de pensiuni din Câmpulung, care ar dori să facă asta. Şi eu sunt sigură că vom găsi înţelegere la câmpulungenii care au pensiuni sau hoteluri în Câmpulung să găzduiască, pentru o lună sau două, un medic pediatru de care avem atâta nevoie.”, era încrezătoare Elena Lasconi că identifică o posibilitate de cazare a pediatrului dacă se hotărăşte să vină ca să lucreze aici.

Medicul pediatru care a plecat imediat cum s-a reinstalat în funcţie directorul Nicolaie Alexe a cerut transferul. „Managerul în funcţie i l-a semnat. Putea să-şi fi dat demisia şi aşa putea să plece. Dar nu poţi să semnezi acest lucru şi să laşi Câmpulungul fără medic pediatru. Sunt foarte nemulţumită de ceea ce se întâmplă.”, declara Elena Lasconi legat de atitudinea înţelegătoare a managerului faţă de specialistul care a vrut să încheie experienţa câmpulungeană.

Ea, ca primar, nu poate interveni în relaţiile profesionale dintre director şi angajaţii Spitalului. „Eu nu pot decât să mă concentrez să aduc fonduri europene ca să arate Spitalul civilizat, să aibă dotări de ultimă generaţie. Prin contract, este treaba directorului să se ocupe de partea de „manager”. Doamna (n.r. medicul endocrinolog, unul dintre medicii care au părăsit de curând unitatea din Câmpulung) a plecat – şi vă spun căci am sunat-o personal – pentru că nu mai suportă. Nu ştiu cum s-au făcut angajările până acum la Spitalul Câmpulung. A spus că singura soluţie ca acest Spital să funcţioneze este să-i dau pe toţi afară, lucru care nu se poate întâmpla. Ştiţi foarte bine. Consideră că nu se poate lucra în echipă, nu mai vrea să stea aici şi nu mai vrea să stea departe de familie. Să nu vă imaginaţi că sunt mulţi oameni care renunţă la toată viaţa lor ca să şi-o pună în slujba comunităţii.”, a declarat primăriţa Câmpulungului.

Se pare că singura modalitate de a-l face pe directorul Nicolaie Alexe să vorbească despre ce se întâmplă în Spitalul Câmpulung este să fie chemat de primăriţă într-o conferinţă de presă, pentru a răspunde la întrebări. Inclusiv la cea privind plecarea unor medici care au invocat motive precum cel punctat de Elena Lasconi. „Eu vă pot spune că minte în documente oficiale, că nu se ocupă de spital şi că sunt foarte nemulţumită.”, a încheiat şefa Executivului. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!