11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Între atâtea piedici puse de Prefectură şi Consiliul Judeţean, o speranţă vine de la CNI. Licitaţia pentru Piaţa Centrală a mers şnur

„La Piaţa Centrală trebuie să începem procedura de demolare şi consolidare.”, a anunţat primăriţa Elena Lasconi unul dintre cele mai importante planuri ale administraţiei publice câmpulungene din 2023. De fapt, este obligaţia municipalităţii asumată în cadrul parteneriatului cu Compania Naţională de Investiţii, care va construi la Câmpulung, din temelii, o piaţă agroalimentară modernă şi civilizată. Între atâtea şi atâtea piedici puse de instituţiile de la Piteşti, Prefectură şi Consiliul Judeţean, care faultează politic Câmpulungul, o speranţă că va debuta în curând un proiect deblocat de Elena Lasconi vine de la C.N.I. Licitaţia pentru desemnarea constructorului noii hale a Pieţei Centrale – în sarcină căruia intră şi proiectarea – a mers brici. Demarată la sfârşitul verii 2022, procedura de achiziţie s-a încheiat în mai puţin de o jumătate de an. Aşadar, Compania Naţională de Investiţii are desemnat câştigătorul contractului al cărui reprezentant vine mâine, 3 februarie 2023, la Câmpulung, pentru a se întâlni cu primăriţa şi a pune la punct detaliile colaborării.

  • Licitaţia CNI s-a încheiat. Câştigătorul vine mâine la Câmpulung ca să discute cu Elena Lasconi   

Elena Lasconi vrea să afle de la câştigătorul licitaţiei cât timp va aloca etapei de proiectare, întrucât, în acest răgaz, Primăria trebuie să se achite de partea sa de obligaţii. Şi anume demolarea halei vechi, pentru a-i preda executantului amplasamentul liber de construcţia existentă. „Vestea bună este că la CNI s-a încheiat achiziţia, avem deja un câştigător pentru proiectare şi execuţie, care a luat legătura cu noi. Vineri (n.r. 3 februarie 2023), o să vină la Câmpulung ca să punem la punct detalii. Practic, a început să se lucreze la proiectare pentru Piaţa Centrală.”, spunea şefa Executivului.

Înainte de demolare, trebuie organizată şi activitatea comercianţilor cu care primăriţa Elena Lasconi a discutat ca să afle de la ei unde vor să-şi continue negoţul pe durata lucrării. „Ei nu şi-ar dori să fie mutaţi în altă parte, şi-ar dori să rămână în centru. Mă gândeam dacă n-ar fi o idee rea să blocăm strada de pe partea stângă, cum te uiţi la piaţă. S-o blocăm cu totul şi să facem un fel de copertine sau corturi, pentru că ei ar vrea să rămână în centru. Dar vreau să vorbesc cu persoana din partea asocierii care a câştigat proiectarea şi execuţia, ca să vedem care sunt paşii: în cât timp trebuie să predea proiectarea şi cât timp au la dispoziţie ca să ne predea „la cheie” construcţia cea nouă. Noi, în acest timp, nu numai că trebuie să rezolvăm problema comercianţilor, dar trebuie să facem operaţiunea de demolare şi consolidare a clădirii din spate cu două birouri.”, a precizat Elena Lasconi la conferinţa de presă în cadrul căreia a fost prezentat bugetul pe anul 2023. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!