18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Gheorghe Mîzgaciu, cel care încearcă să blocheze împrumutul Primăriei, a pierdut procesul la Tribunalul Argeş

Tot astăzi, 26 ianuarie 2023, la Tribunalul Argeş a avut loc al treilea termen al acţiunii declanşate de reclamantul Gheorghe Mîzgaciu împotriva Consiliului Local Câmpulung, în încercarea de a bloca demersul Primăriei de a face un împrumut. Administraţia are nevoie de bani de cofinanţare a proiectelor pentru care a semnat contractele, aşa cum este cel mai proaspăt, cel de renovare şi dotare a Policlinicii. PNRR alocă autorităţilor 14 milioane de lei, dar municipalitatea s-a angajat să contribuie şi ea cu 1,5 milioane de lei, sumă pe care n-o are în bugetul local. Prin urmare, creditul este singura posibilitate de a susţine partea de obligaţie ce revine Câmpulungului în proiectele europene.   

După ce Consiliul Local a aprobat, pe 20 octombrie 2022, contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 55 milioane de lei, cu o maturitate de 15 ani, din care 3 ani perioada de graţie, a apărut aşteptata acţiune în instanţă, aşa cum s-a întâmplat şi la proiectul cu camerele video. Contestat în instanţă de acelaşi reclamant. Dar să rămânem la chestiunea împrumutului. Pe 12 decembrie 2022, Gheorghe Mîzgaciu, un fervent contestatar al acţiunilor Primăriei Câmpulung în mandatul Elenei Lasconi, a deschis o acţiune la Tribunalul Argeş, pentru suspendarea executării hotărârii de Consiliu care permite Executivului să contracteze creditul propus.

Astăzi, 26 ianuarie 2023, instanţa a respins cererea formulată de Gheorghe Mîzgaciu în contradictoriu cu Consiliul Local. Perdantul are drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii. Aşadar, mai durează până când acţiunea se va încheia definitiv, timp în care administraţia este împiedicată să deruleze formalităţile de semnare a contractului cu o bancă. Şi ne mai mirăm de ce bat pasul pe loc proiectele Primăriei!

Mâine, 27 ianuarie 2023, este termen într-un alt proces deschis de Mîzgaciu, care cere instanţei anularea Hotărârii Consiliului Local din 30 iunie 2022, prin care s-au aprobat studiul de fezabilitate al investiţiei „Sistem de supraveghere video şi dispecerat în Câmpulung”, devizul general şi indicatorii tehnico-economici. În luna următoare, Mîzgaciu a ripostat cu o plângere prealabilă la Consiliul Local care, pe 31 august 2022, i-a respins-o. Prin urmare, reclamantul a mers la instanţă, căreia îi cere anularea celor două hotărâri ale Legislativului municipal. În această speţă, pe lângă autorităţile câmpulungene, UAT Municipiul Câmpulung şi Consiliul Local Câmpulung, figurează în calitate de pârât şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!