18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Elena Lasconi a semnat şi contractul cu fonduri UE pentru reabilitarea şi dotarea Policlinicii cu aparatură medicală

La o lună şi o săptămână distanţă de momentul depunerii la PNRR a proiectului pentru reabilitarea şi dotarea Policlinicii din Câmpulung, Elena Lasconi a semnat contractul de finanţare a acestui obiectiv. Documentaţia Câmpulungului a fost înaintată forului finanţator pe 16 decembrie 2022, iar semnarea actului care certifică alocarea fondurilor nerambursabile s-a produs ieri, 25 ianuarie 2023. Clădirea, care n-a fost renovată niciodată din 1974, de când a fost construită, a trecut, în acest mandat, printr-o schimbare de imagine în zona de primire a pacienţilor. Primăvara trecută, Policlinica s-a ales cu o recepţie care nu diferă cu nimic de cele ale clinicilor private, fără să se cheltuiască niciun leu din bugetul local. Noul proiect, finanţat cu bani europeni, va introduce imobilul într-o investiţie de anvergură, care presupune atât lucrări de amenajare a spaţiilor degradate, cât şi dotarea cabinetelor cu aparatură performantă. „Modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate Câmpulung” sunt estimate la 15.543.336,84 lei.

  • Ce reparaţii vor fi întreprinse prin proiectul admis de PNRR

Primăriţa Câmpulungului a anunţat semnarea contractului de finanţare pentru punerea la punct a Policlinicii din Câmpulung, în cadrul unui proiect de aproape 16 milioane de lei. Admiterea solicitării municipalităţii s-a produs foarte repede faţă de momentul înaintării documentaţiei la PNRR. Cel mai probabil, a contat şi faptul că administraţia câmpulungeană şi-a asumat o contribuţie proprie de 10,1%, ceea ce înseamnă 1.569.877,02 lei, pentru a obţine un punctaj mai bun. Diferenţa de aproape 14 milioane de lei este acoperită din fonduri nerambursabile PNRR, atât pentru reabilitarea cabinetelor, cât şi pentru achiziţia de aparatură medicală.

Categoriile de lucrări pe care administraţia locală intenţionează să le întreprindă la Policlinică:

-Schimbarea pardoselii actuale cu pardoseală tip Tarkett de calitate superioară pentru uz medical, pentru trafic intens, într-o suprafaţă de 2.908,30 mp. Potrivit celor de la Primărie, „pardoseala ar urma să urce până la înălţimea de 1,5 metri”.

-Reabilitarea pereţilor şi tavanelor prin tencuială, gletuire şi aplicarea de vopsea lavabilă antimicrobiană într-o suprafaţă desfăşurată de 3.317,45 mp.

-Reabilitarea a 9 grupuri sanitare prin: montarea unei suprafeţe de 176,87 mp de faianţă; montarea unei suprafeţe de 40 mp de gresie; montarea a 9 chiuvete şi a 9 toalete.

-Montarea a 90 de întrerupătoare pentru iluminat, 180 de prize şi a 180 de corpuri de iluminat.

-Înlocuirea a 150 de radiatoare cu dimensiunea de 1600 x 600. Radiatoarele vor fi dotate cu cap termostatic inteligent fără fir, cu afişaj LCD, în scopul reducerii costurilor de încălzire a locuinţei cu până la 30%, datorită funcţiei de detectare a ferestrelor deschise sau a modului ecologic.

-Înlocuirea a 106 uşi interioare pentru cabinete şi acces la grupurile sanitare. Uşile vor fi din termopan de calitate superioară pentru exterior, culoare alb, cu geam pe 1/3 din suprafaţă, în partea de sus, şi vor avea o dimensiune de 98 x 210 cm.

-Înlocuirea a 14 uşi duble batante pentru hol. Uşile vor fi de calitate superioară, culoare alb, cu geam securizat pe cel puţin 1/3 din suprafaţă, în partea de sus, şi vor avea o dimensiune de 155 x 210 cm.

  • Pe lângă amenajare, prin proiect va fi achiziţionată aparatură medicală  

În plus, în cadrul aceluiaşi proiect se propune dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Municipal Câmpulung cu echipamente medicale în valoare totală de 8.748.215,20 lei fără TVA, care să asigure posibilitatea efectuării unor investigaţii medicale de cea mai bună calitate. Specialităţile vizate sunt următoarele: diabetologie, urologie, oftalmologie, gastroenterologie, chirurgie, balneofizioterapie, chirurgie plastică, dermatologie, pediatrie, ORL, laborator.

Cele mai importante dotări constau în: mamograf, videoendoscop, tomograf ocular şi laser YAG pentru Oftalmologie, ecograf pentru Pediatrie, masă de consultaţii, laser, scaun de tratament incontinenţă urinară şi ecograf pentru Urologie, aparat Tekar şi masă digitală pentru elongaţii la Balneofizioterapie.

Lucrările de amenajare interioară şi dotările medicale sunt completate de investiţii la nivelul recepţiei Ambulatoriului de Specialitate şi implementarea unui sistem electronic de dirijare şi ordonare, în valoare totală de 283.000 lei fără TVA.

Aproape 16 milioane de lei din fonduri europene pentru proiectul meu de suflet: Policlinica din Câmpulung. Astăzi (n.r. 25 ianuarie 2023) am semnat contractul de finanţare. Până la sfârşitul anului viitor, vom avea o policlinică ce poate concura cu orice clinică privată din ţară şi străinătate. Sănătatea nu are preţ, sănătatea este cea mai importantă! Tocmai de aceea este proiectul meu de suflet, pentru că îmi doresc să fiţi sănătoşi şi să ne bucurăm împreună de acest dar: viaţa.”, a precizat primăriţa Elena Lasconi.

În mandatul său, şefa Executivului a mai obţinut, din sponsorizare, pentru Policlinică, 400.000 lei de la Dona, 250.000 lei de la Holcim şi 150.000 lei de la PAID.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!