0.2 C
Campulung Muscel
04/02/2023

Principele Nicolae, susţinător al campaniei de donare de sânge de la Câmpulung şi oaspete al câtorva cămine pentru copii, cărora le-a dăruit pacheţele cu turtă dulce

Organizarea campaniei „Avem acelaşi sânge” a avut şi o importantă componentă de mobilizare a cetăţenilor prin intermediul îndemnurilor la solidaritate exprimate de persoane publice cu reputaţie naţională sau locală, recunoscute pentru susţinerea unor cauze sociale. Între acestea s-a aflat Principele Nicolae, prezent din nou la Câmpulung graţie relaţiei de prietenie cu omul de afaceri şi consilierul local Dorin Mirea, care a intermediat şi contactul prof.univ.dr. Viorel Jinga cu autorităţile câmpulungene. Nepotul Regelui Mihai, o prezenţă rafinată şi populară printre musceleni, a acceptat să-şi asocieze imaginea de susţinător şi iniţiator de acţiuni profund umanitare cu evenimentul de la Câmpulung, dedicat aceluiaşi scop: ajutorarea oamenilor în suferinţă. Inspirată ideea organizatorilor de a-l avea în mijlocul lor pe prinţ care, la Câmpulung, a generat o puternică reacţie de simpatie din partea muscelenilor la manifestările precedente derulate într-un cadru privat, la Ceramus, al cărui oaspete Alteţa Sa Regală a fost în mai multe rânduri. Jurnaliştii DIGI TV Carla Tănasie şi Robert Kiss au fructificat în favoarea campaniei de donare de sânge prezenţa Principelui Nicolae la Câmpulung, adăugând mesajul acestuia celorlalte apeluri la unitate lansate de personalităţile alăturate unui demers admirabil.

  • Principele Nicolae, unul dintre susţinătorii campaniei de donare de sânge de la Câmpulung  

Înainte de a merge cu dulciuri la câteva centre pentru copii din Câmpulung, Principele Nicolae al României a fost musafirul primăriţei Elena Lasconi, pe care a mai vizitat-o la Primărie şi în primul an de mandat al acesteia. La momentul de socializare au fost prezenţi Dorin Mirea, care a asigurat şederea prinţului la Câmpulung, şi prof.univ.dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, instituţia parteneră a postului de televiziune DIGI 24. În prezenţa oaspeţilor săi, Elena Lasconi a rememorat secvenţa includerii Câmpulungului în campania „Avem acelaşi sânge”. Jurnalistul Carla Tănasie a sunat-o, în luna noiembrie, pe primăriţă, care i-a spus că ar vrea ca acţiunea de la Câmpulung să fie pe 1 Decembrie. E prea din scurt, a fost răspunsul primit, planul de a aduce echipele de medici civili şi militari şi în municipiul nostru fiind amânate pentru luna ianuarie.

Elena Lasconi i-a povestit apoi prinţului cum medicul muscelean Viorel Jinga a luat legătura cu Dorin Mirea, care a mijlocit legătura cu Primăria. „Profesorul Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, care este muscelean, l-a sunat pe Dorin, care era aici, la mine, şi a spus că sunt şi ei în această campanie. Şi ne-am gândit la dumneavoastră, dacă v-ar face plăcere. Mă bucur foarte mult că aţi răspuns invitaţiei, că susţineţi campania şi că sunteţi din ce în ce mai aproape. Are şi Dorin o „vină” aici. Vreau să vă mulţumesc foarte mult şi vreau să vă asigur că oricând sunteţi binevenit la Câmpulung.”, a relatat primăriţa momentul naşterii ideii de implicare a Principelui Nicolae în etapa câmpulungeană a campaniei naţionale de donare de sânge, o premieră în România, datorită iniţiatorului, un post de televiziune, care şi-a propus ca, în fiecare lună, astfel de caravane să se deplaseze, până la sfârşitul anului, în toate judeţele ţării.

„Este o cauză foarte importantă nu numai pentru România, ci pentru întreaga lume, pentru că nu se ştie când o să ai nevoie de sânge. Sau când va avea nevoie o rudă, un prieten, din mai multe motive. Ştiu că băncile de sânge nu au stoc peste tot şi depinde şi de categorie. Cu fiecare donare putem să salvăm o viaţă. Acest lucru este important: să avem tot ce se poate în fiecare bancă de sânge, pentru a fi pregătite să salveze vieţi.”, astfel şi-a motivat prinţul decizia de a se alătura misiunii umanitare.

După vizita de la Primărie, distinsul oaspete al Câmpulungului a mers la câteva cămine pentru copii din oraş – Centrul „Bambi”, Centrul „Start pentru Autism” şi Centrul „Vladimir Ghika” -, unde le-a oferit copiilor pacheţele cu turtă dulce. Un gest mic, dar de efect mare pentru copiii bucuroşi să fie cadorisiţi cu ceva dulce.

Principele Nicolae a precizat la final că nădăjduieşte ca, în această primăvară, proiectul istoric al regalităţii să ajungă în şcolile din Câmpulung. „Prin acest proiect vorbesc despre istoria monarhiei şi despre importanţa avută în istoria modernă a României. Sper să mă alătur doamnei primar pentru a face o acţiune de împădurire. Astăzi am discutat despre cum şi unde va fi posibilă.”, a afirmat acesta. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!