18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Resturi de proiectile din Al Doilea Război Mondial, găsite la Lereşti

Joi după-amiază, în jurul orei 14.00, echipajul pirotehnic al ISU Argeș a fost solicitat să intervină în localitatea Lerești pentru cercetarea, identificarea, transportul și depozitarea a două proiectile găsite de către un cetățean.

Ajunşi la fața locului, pompierii au constatat că a fost vorba despre un cap proiectil de calibrul 75 de mm și unul de 100 mm, fără încărcătură explozivă, trecute prin gură de foc, cu proveniență din Al Doilea Război Mondial. Pompierii informează că muniția neexplodată este foarte periculoasă și, de aceea, oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare:

  • Nu atingeți aceste elemente;
  • Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;
  • Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
  • Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!