1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Victorie pentru ACS Campionii Lereşti la Campionatul Mondial de Karate WTKU din Polonia

Campionatul Mondial de Karate „World Traditional Karate Union” s-a desfășurat în perioada 9-11 decembrie 2022, la Lublin, în Polonia. În total, 91 de sportivi legitimați la 12 cluburi din România au luat parte la această competiție internațională. Printre acestea se află și ACS Campionii Lerești, clubul muscelean al cărui sensei este Raluca Enache.

Rezultat excepţional încă din prima competiţie

ACS Campionii Lerești a participat cu trei sportive la Campionatul Mondial WTKU din Polonia, respectiv Ștefania Codîrlă, Anastasia Cojocaru și Erika Popescu. Vineri, 9 decembrie 2022, Ștefania Codîrlă a avut primul meci, care s-a încheiat cu un rezultat remarcabil. Sportiva a cucerit aurul la kata individual, categoria cadete feminin, devenind astfel Campion Mondial al României. La momentul urcării sale pe podium, imnul României a răsunat pentru prima dată în cadrul Competiției Internaționale din Polonia. Sportiva a mai fost medaliată cu bronz la Fukugo și Kumite echipe.

Toţi sportivii din cadrul clubului ACS Campionii Lereşti au fost medaliaţi

În ceea ce privește competiția destinată categoriei de copii, Anastasia Cojocaru a obținut medalia de bronz la Kumite individual și medalia de bronz la Kata echipe. De asemenea, sportiva Erika Popescu a concurat la Kata echipe, categoria cadete feminin, și a reușit să câștige medalia de bronz. Sportivii legitimați la clubul ACS Campionii Lerești au reușit să acumuleze, la finalul Campionatului Mondial de Karate, ce a fost organizat în această perioadă, o medalie de aur și cinci medalii de bronz, astfel întorcându-se acasă cu nu mai puțin de șase medalii.

Raluca Enache, senseiul ACS Campionii Lereşti, este mulţumită de rezultatele sportivelor

Sensei Raluca Enache a fost foarte bucuroasă pentru faptul că sportivele clubului ACS Campionii Lerești au putut participa la o astfel de competiție de o asemenea importanță. Aceasta a transmis că: „Este o onoare pentru clubul nostru să participăm la acest eveniment amplu. Karate-ul, în ultimii zece ani, a fost scindat în mai multe federații mondiale, fiecare urmând un stil anume, o linie tehnică a câte unui mare maestru okinawaian. WTKU este o uniune înființată anul trecut, care aduce iar împreună toate aceste stiluri, pentru prima dată după mult timp, într-un Campionat Mondial”. Raluca a mai adăugat faptul că au fost lupte destul de strânse și dificile pentru concurenții acestui sport: „Concurența a fost destul de acerbă, atât la copii, unde au fost mulți participanți foarte bine pregătiți, cât și de la cadeți în sus, unde au fost primiți doar cei mai buni doi sportivi din fiecare țară”. Raluca Enache a menționat că acest campionat a reprezentat munca depusă de-a lungul antrenamentelor pe care le-a avut cu sportivii, reușind să obțină rezultate satisfăcătoare.
„Ne bucurăm pentru aceste rezultate care reflectă munca și strădania noastră continuă, deopotrivă cu confirmarea faptului că linia tehnică aleasă – stilul fudokan – este cea potrivită pentru noi.”, a transmis aceasta. Sursa foto: Facebook Raluca Enache Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!