18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Regal de colinde oferit de Corala Pastorală a Protoieriei Câmpulung Muscel la Biserica Vişoi

Regal de colinde interpretate de douăsprezece voci excepţionale ale preoţilor reuniţi în Corala Pastorală a Protoieriei Câmpulung Muscel! Sâmbătă seara, 10 decembrie 2022, cu Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Vişoi s-a deschis seria concertelor de Crăciun susţinute de acest cor preoţesc pe durata lunii decembrie. Evenimentul anunţat de slujitorii bisericeşti ai celei mai numeroase parohii a Câmpulungului la slujba de duminică ce a precedat recitalul a umplut incinta locaşului de cult până la ultimul loc. Enoriaşii au venit din vreme, anticipând participarea numeroasă la o acţiune culturală cu tradiţie a preoţilor musceleni aflaţi în postura de colindători. Programul de muzică religioasă cultă, îmbinată cu tradiţia populară, a avut un singur cusur: s-a încheiat prea curând, la câtă frumuseţe, emoţie şi trăire a oferit spectatorilor care au audiat piese tulburătoare până la lacrimi!

Preoţii Parohiei Vişoi, Cătălin Ionuţ Florea şi Andrei Florian Ganea, i-au avut ca invitaţi pe colegii: Răzvan Ion Libianu – Parohia Valea Mare Pravăţ, dirijorul corului, Silviu Călinescu – Parohia Schei, cântăreţul bisericesc Eduard Maria – Parohia Bughea de Sus, profesor de religie la Lereşti, Daniel Oprescu, preotul Garnizoanei Câmpulung, Tiberiu Popescu – Parohia Hulubeşti, Bughea de Jos, Adrian Moisescu – Parohia Voineşti, Valea Foii, Liviu Ioan Grigorescu – Parohia „Sfânta Marina”, Alexandru Lazăr – Parohia Mărcuş, Ioan Macovei – Parohia Valea Româneştilor şi Felix Albu – Parohia Lăzăreşti.

„Suntem onoraţi să vă avem, în această seară, în sfânta noastră biserică pe dumneavoastră, li s-a adresat părintele Cătălin Florea credincioşilor care frecventează unul dintre cele mai vechi şi frumoase edificii de cult câmpulungene, dar Biserica Vişoi este onorată să aibă în Sfânta Biserică Corala Pastorală a Protoieriei Câmpulung care, de câţiva ani, încearcă să aducă în sufletele noastre bucuria Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos prin colindele interpretate. Orice sărbătoare este binevenită şi, atunci când este o pregătire pentru acest lucru, simţim sărbătoarea cu mare bucurie. Colindele ne introduc într-o frumoasă atmosferă, drept pentru care încercăm să ne bucurăm cu toţii de frumoasele colinde pe care o să le interpretăm. Astfel, colegii mei, preoţi din Câmpulung şi din împrejurimi, împreună cu noi, vor interpreta colinde tradiţionale, colinde noi, încercând să îmbinăm tradiţia bisericească cu tradiţia populară. De aceea, noi am ales să nu fim în reverendă în această seară, arătând că ceea ce ne duce mai departe peste veacuri este unitatea, este păstrarea tradiţiilor strămoşeşti.”, a fost mesajul părintelui paroh al Bisericii Vişoi, înainte de un recital minunat.

Momentele profunde trăite de enoriaşii din Vişoi se vor repeta în bisericile din Muscel, gazde ale tradiţionalului concert de Crăciun, punctul culminant fiind recitalul desfăşurat la Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”, în amfiteatrul Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!