25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Holcim a dotat amfiteatrul Colegiului Pedagogic „Carol I” cu aparatură profesionistă, iar Ceramus a finanţat realizarea turului virtual al şcolii

Spectacolul pe care Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” îl oferă invitaţilor săi, de Ziua Şcolii, sărbătorită în preajma Sfântului Andrei, se va desfăşura în condiţii profesioniste de sunet şi lumină, graţie darului celor de la Holcim. Fabrica de ciment a oferit şcolii o sponsorizare constând în dotarea completă a scenei din amfiteatru cu aparatura necesară. În această dimineaţă, jurnaliştii câmpulungeni au fost invitaţii directorilor George Radu şi Sebastian Cealîcu, pentru o prezentare a echipamentelor care au asigurat modernizarea amfiteatrului liceului. Tot la capitolul modernizare a instituţiei de învăţământ bifăm realizarea unei dorinţe mai vechi a managerilor: un tur virtual al şcolii, pe care să-l parcurgă toţi cei cărora le-a trezit interesul reputaţia Colegiului Pedagogic de la Câmpulung, care funcţionează într-un complex de clădiri a cărui arhitectură îl plasează între cele mai frumoase şcoli din Europa. Turul virtual, care le oferă posibilitatea foştilor absolvenţi şi dascăli să vadă transformările produse în timp, a fost finanţat de societatea Ceramus, căreia i se datorează cel de-al doilea cadou oferit în preajma Zilei Şcolii.

  • Darurile de la Holcim şi Ceramus s-au produs în preajma sărbătorii şcolii  

În această dimineaţă, directorul adjunct Sebastian Cealîcu a prezentat cele două investiţii realizate la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” graţie implicării a doi sponsori importanţi şi apropiaţi şcolii. Cu ajutorul Holcim s-a reuşit modernizarea amfiteatrului prin dotarea completă cu aparatura necesară constând în sisteme profesionale de sonorizare şi lumini, un mixer, un videoproiector 4K, o pianină, practicabilul pentru corul care include peste 100 de membri, inclusiv suportul pentru steaguri, plus un display interactiv pentru elevii clasei pregătitoare. Celălalt cadou este oferit de către firma Ceramus, care a finanţat realizarea turului virtual al colegiului.

Marţi, 29 noiembrie 2022, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” va găzdui un spectacol aniversar dedicat împlinirii a 155 de ani de la înfiinţarea acestei prestigioase unităţi de învăţământ. „Se împlinesc 155 de ani de când, în anul 1867, la Bucureşti, prin Decret Regal, se înfiinţa Şcoala Normală „Carol I”, sub primele sale titulaturi de Şcoala Preparandală din Bucureşti sau Şcoala Normală Primară din Bucureşti. La Bucureşti, şcoala a funcţionat în spaţii închiriate, de cele mai multe ori, neigienice şi insalubre. În anul 1887 s-a luat hotărârea mutării Şcolii Normale de la Bucureşti la Câmpulung, într-o clădire care urma a fi construită. Este vorba despre clădirea în care ne aflăm astăzi, o clădire monumentală, la construcţia căreia Regele Carol I, încă din anul 1867, a contribuit cu suma de 12.000 de galbeni din caseta personală. Cu ocazia acestei aniversări, avem bucuria de a primi câteva cadouri din partea unor oameni de excepţie. Este vorba despre o sponsorizare din partea Fabricii de Ciment Holcim Câmpulung, pentru un proiect de modernizare a amfiteatrului în valoare de aproximativ 160.000 de lei fără TVA.”, a prezentat directorul Sebastian Cealîcu primul dar oferit şcolii.

Proiectul a presupus, după cum punctam în deschiderea articolului, echiparea scenei cu tot ce este necesar susţinerii spectacolelor şi evenimentelor şcolii în cele mai bune condiţii de sonorizare şi lumini. Celălalt dar la care s-a referit directorul Sebastian Cealîcu l-a constituit sprijinul oferit de societatea Ceramus pentru realizarea unui program care permite vizitatorilor să facă turul virtual al şcolii. „Mulţumim şi pe această cale domnului Cornel Banu şi echipei dânsului de la Holcim Câmpulung şi domnului director Dorin Mirea de la societatea Ceramus.”, a mai spus directorul Cealîcu, după care i-a invitat pe jurnalişti să facă împreună câţiva paşi virtuali prin cea mai frumoasă şcoală din judeţ.

Complexul şcolar poate fi vizitat virtual pe site-ul şcolii, www.carol.ro, secţiunea Vizitaţi Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” accesând turul virtual al şcolii, unde „călătoria” pe aleile instituţiei şi prin sălile de clasă se realizează cu ajutorul unor butoane de acces şi al unor drone. Accesând dronele, pot fi urmărite clipuri video realizate din dronă. În cadrul Muzeului şcolii va putea fi vizionat un istoric al instituţiei, care include atât perioada bucureşteană, cât şi perioada câmpulungeană. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!