1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Amore Mio Gelato Artigianale intenţionează să-şi amenajeze o terasă demontabilă

Mapa pregătită pentru şedinţa din 29 noiembrie 2022 cuprinde şi o solicitare de concesionare din partea unei societăţi comerciale. Firma Amore Mio Gelato Artigianale SRL are în plan să amenajeze o terasă, pentru care are nevoie de o suprafaţă de 24,50 metri pătraţi din domeniul public al municipiului, în dreptul spaţiului comercial pe care îl deţine la parterul Big&Small. Pentru dezbaterea de marţi după amiază, a fost pregătită documentaţia care stă în spatele proiectului de hotărâre, respectiv studiul de oportunitate şi, înaintea acestuia, raportul de evaluare în vederea stabilirii preţului minim al chiriei pentru concesionarea suprafeţei cerute de firmă.

Consilierilor locali li se cere acordul pentru concesionarea celor 24,50 metri pătraţi necesari comerciantului în vederea executării unei terase demontabile reversibile, în prima fază, pentru cinci ani, cu posibilitatea prelungirii. Proiectul de hotărâre prevede că preţul concesiunii este de 400 lei/lună, preţ supus actualizării anual cu indicele de inflaţie comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Firma Amore Mio Gelato Artigianale SRL are, din primăvara anului 2019, calitatea de chiriaş în complexul comercial şi intenţionează să-şi extindă activitatea, de aceea solicită terenul pentru executarea terasei în faţa restaurantului. Potrivit materialului pregătit pentru şedinţă, „structura este formată din profile metalice rectangulare, îmbinate mecanic, vopsite în câmp electrostatic în nuanţă neagră. Structura va fi placată cu elemente din cherestea de lemn ecarisat, tratat antiseptic, antifungic şi ignifug, băiţuită şi lăcuită în nuanţă naturală. Structura este formată din trei tronsoane între care vor fi montate pânze PVC în nuanţă crem, pe suporturi din profile din aluminiu, acţionate automat. Sistemul de fixare a construcţiei va fi independent de suportul pardoselii, nefiind necesară intervenţia asupra pavajului existent.”

Deţinătorii localului vor amplasa în terasă mobilier specific pentru exterior, arbuşti decorativi şi, „în vederea asigurării unui iluminat corespunzător pe perioada de funcţionare în orele de seară, vor fi amplasate corpuri de iluminat de tip pendul cu protecţie specifică mediului exterior.”

Studiul de oportunitate pledează cauza solicitantului care vrea să se dezvolte. „Investiţia propusă face parte din dezvoltarea societăţii comerciale Amore Mio Gelato Artigianale SRL, care îşi doreşte ca prin această implementare să creeze un cadru amenajat corespunzător, pe timp favorabil pentru clienţii săi. Locaţia beneficiarului este situată în zona centrală a Câmpulungului, în zona laterală a Primăriei, în imediata vecinătate a Judecătoriei; ar putea crea o zonă unde cetăţenii care se plimbă în Piaţa Primăriei să se aşeze la o masă într-un cadru liniştit şi primitor.”, se specifică în documentaţia care susţine proiectul de hotărâre.

Potrivit studiului asumat de arhitectul şef Mădălina Zăgărin, activitatea nu va genera zgomote care să depăşească limitele admise de lege şi vecinii de la etajele superioare. Activităţile care se vor desfăşura după realizarea investiţiei vor fi organizate astfel încât să nu perturbe liniştea publică. Arhitectura va fi în concordanţă cu ambientul arhitectural zonal, iar pentru mobilierul urban se vor respecta prevederile Ghidului de Bune Practici. Accesele vor fi realizate astfel încât să se asigure circulaţia în zonă (minimum 1,5 metri pentru acces pietonal). „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!