18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Băut și fără permis, un tânăr din Stoenești a provocat un accident rutier la Valea Mare Pravăț

S-a dat din nou alarma, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, pe DN 73, după ce la Serviciul de Urgență 112 s-a semnalat faptul că pe raza localității Valea Mare Pravăț a avut loc un accident de circulație. Pompierii și polițiștii sosiți la fața locului au găsit o mașină avariată, răsturnată în afara părții carosabile, însă nici urmă de șofer sau alte persoane posibil implicate în acest eveniment rutier. Oamenii legii au făcut verificări și în cele din urmă au stabilit că accidentul a fost provocat de un tânăr de 20 de ani, din Stoenești, care s-a urcat la volan băut și fără permis de conducere. În autoturism s-au mai aflau doi adolescenți, în vârstă de 18, respectiv 17 ani. Din fericire, toți au scăpat doar cu o sperietură groaznică. Conducătorul auto va răspunde însă penal pentru fapta sa.

Alcoolemie mai mică decât 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat

În noaptea de 17 spre 18 noiembrie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au fost sesizați prin  Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe raza aceleiași localități, în urma căruia un autoturism s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile. La fața locului nu a fost identificat nici un ocupant al autoturismului. În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat și depistat conducătorul autoturismului, respectiv un tânăr de 20 de ani, din Stoenești, stabilindu-se că în autoturism se mai aflau și alți doi ocupanți, respectiv un tânăr de 18 ani și un minor de 17 ani, ambii din aceeași localitate cu cel care se afla la volan. Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că tânărul de 20 de ani nu deține permis de conducere. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin.1 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru luarea măsurilor legale care se impun, informează IPJ Argeș.

Sfaturi de la polițiști

Polițiștii reamintesc faptul că, în situația produicerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulației publice sau care și-a avut originea într-un asemenea loc, obligațiile pe care le au conducătorii autor, în funcție de tipul evenimentului rutier, sunt următoarele:

  • Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.
  • Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.
  • Dacă evenimentul s-a soldat şi cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul. În cazul de față, conducătorul auto a fost băut și ca să scape bazma curată a ales cea mai proastă soluție: fuga de la locul accidentului. Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!