20.6 C
Campulung Muscel
12/06/2025

Condamnaţi pentru lovire la închisoare cu suspendare

 

Doi bărbaţi au fost condamnaţi, cu suspendare, după ce şi-au agresat rudele. Pe lângă pedeapsa principală, au de făcut muncă în folosul comunităţii, plus că unuia i-a fost interzis dreptul de a părăsi teritoriul României, iar celuilalt, de a nu se afla în localitatea în care locuiesc victimele sale.

În primul dosar a fost judecat, pentru lovire sau alte violenţe, Gabriel Boteanu, după ce a atacat-o pe Vasilica Boteanu. Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung pe 1 aprilie 2019, primind doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de 3 ani, timp în care nu are voie să părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. Plus că a fost obligat să execute 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Bughea de Sus.  

Pe latura civilă, instanţa a stabilit ca Vasilica Boteanu să primească de la Gabriel Boteanu suma de 8.000 de lei, cu titlu de daune morale, chiar dacă ceruse iniţial 17.000 de lei, iar doleanţa femeii de daune materiale, de 2.000 de lei, i-a fost respinsă. În schimb, suma de 443,70 lei, cerută de Spitalul Municipal Câmpulung, reprezentând cheltuieli de spitalizare, ocazionate de îngrijirile medicale acordate persoanei vătămate, a fost acceptată de magistrat. Bărbatul a fost pus să suporte şi cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 500 de lei, plus onorariul avocatului, care a reprezentat-o în proces pe femeie, de 1.500 de lei.

În cealaltă speţă, Casian Gabriel Mircea a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung, pe 3 aprilie, atât pentru lovire sau alte violenţe, cât şi pentru distrugere. Din contopirea celor două pedepse a rezultat că bărbatul are de executat 10 luni de închisoare, cu suspendare, părţi civile în proces fiind Constantin Mihăilă şi Iulia Mircea. Termenul de suspendare a fost fixat la doi ani, timp în care i s-a interzis dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, dar şi dreptul de a se afla în localitatea Bughea de Jos. 

Bărbatul a mai fost obligat de instanţă să presteze 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, având de ales între Primăria Piteşti şi Direcţia Generală pentru Asistenţa şi Protecţia Copilului Argeş. 

Prin hotărârea emisă, instanţa de la Câmpulung l-a pus pe inculpat să-i plătească uneia dintre părţile civile, Constantin Mihăilă suma de 10.000 lei, daune morale şi 263 lei, daune materiale. Celeilalte persoane, Iulia Mircea trebuie să-i vireze suma de 2.810 lei, daune materiale, solicitarea de daune morale fiindu-i respinsă.

Tot cel condamnat va fi cel care va suporta cheltuielile judiciare avansate de stat, în valoare de 1.000 de lei.

Instanţa a stabilit ca, pe durata termenului de supraveghere, cei doi inculpaţi au de respecta mai multe măsuri, care li s-au impus: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor; să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă.

Bărbaţilor li s-a atras atenţia că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea credinţă, nu respectă măsurile şi obligaţiile impuse ori stabilite prin lege, ori săvârşesc noi infracţiuni, instanţa revocă beneficiul suspendării şi dispune executarea pedepsei în regim de detenţie. Sentinţele nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu apel în primele 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Adrian TĂNASE

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!