23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Până la sfârşitul anului, după cum s-au angajat, Alina Gorghiu şi PNL Câmpulung trebuie să aibă candidatul la Primărie

„Până la sfârşitul anului!”, l-a completat Alina Gorghiu, preşedintele PNL Argeş, pe liderul de la Câmpulung, Bogdan David, în momentul în care acesta a vorbit despre un candidat PNL la funcţia de primar, într-o perioadă în care protocolul cu USR era încă închegat. Prin această relatare le amintim câmpulungenilor declaraţiile încrezătoare ale preşedinţilor judeţeni şi locali ai PNL, lansate pe la începutul anului, privind identificarea şi, sperăm, prezentarea publică a persoanelor cu care partidul va intra în alegerile din 2024. În mai puţin de două luni, ar trebui să ştim cine este omul pe care PNL Câmpulung îl va opune Elenei Lasconi, dacă PNL-iştii îşi respectă cuvântul asumat la conferinţa de presă din 17 februarie 2022, când Alina Gorghiu şi Bogdan David au vorbit despre o candidatură la Primăria Câmpulung separată de alianţa politică în vigoare la acel moment. Însă, şi dacă s-ar dovedi o minciună anunţul cu găsirea oponentului lui Lasconi până la finele lui 2022, ar fi „apă de ploaie” pe lângă sabotarea principalei investiţii a Câmpulungului: amenajarea Bulevardului „Pardon”. De altfel, brutalitatea loviturii aplicate Câmpulungului, prin blocarea lucrărilor pe bulevard, tocmai asta denotă: lipsa unui candidat PNL suficient de puternic încât s-o dea la o parte pe primăriţa USR printr-o luptă fairplay.

  • Alina Gorghiu a dat ca termen sfârşitul lui 2022 pentru pregătirea candidatului PNL la Primăria Câmpulung  

Nemaifiind nici două luni până la expirarea termenului pe care liberalii şi l-au dat singuri, de a găsi şi anunţa un nume redutabil pentru 2024, le amintim ce-au declarat la singura întâlnire cu presă în formulă lărgită, când, alături de Bogdan David şi Nicolae Zaharia, s-au aflat liderii judeţeni Alina Gorghiu şi Radu Perianu, cel mai indezirabil personaj politic pentru câmpulungenii lăsaţi cu centrul blocat prin acţiunea în instanţă a prefectului, în apărarea legii şi a reputaţiei sale profesionale.

Bogdan David zicea aşa, în februarie 2022, când parteneriatul cu USR era menţinut de faţadă. „Am avut mai multe discuţii cu doamna primar, preşedintele USR Câmpulung. Ne vom ţine şi suntem într-o alianţă conform unui protocol încheiat. Asta nu înseamnă că va fi necondiţionat. Până acum, această colaborare a funcţionat, motiv pentru care nu văd de ce n-ar continua. (…) Chiar dacă avem această înţelegere, asta nu înseamnă că nu ne vom pregăti un candidat pentru Primăria Câmpulung.”, a precizat Bogdan David, preşedintele PNL Câmpulung. „Până la sfârşitul anului.”, a intervenit preşedinta Alina Gorghiu.

„Suntem în perioada premergătoare acestei decizii şi bineînţeles că scopul nostru este să câştigăm Primăria în 2024.”, a mai spus David.

După acest remember de suflet şi pentru opoziţie, şi pentru putere, aşteptăm cu nerăbdare să aflăm numele candidatului. Căci, din afară, pare că e o problemă şi la PNL, şi la PSD găsirea omului capabil s-o răstoarne pe Lasconi din scaunul de primar. Cu riscul de a fi acuzaţi de subiectivism, pare că e mai rău la PSD decât la PNL, care mai defilează cu un David, un State, un Creţu, un Ionescu, chiar şi cu Anca Dumitrescu, o voce plăpândă, dar provocatoare.

Bogdan David tocmai a arătat experienţa de partid şi, în special, experienţa în administraţie publică dobândită în cei peste 20 de ani de carieră politică, la şedinţa cu împrumutul, când i-a servit primăriţei nişte replici spontane inspirate. Chiar dacă e dezavantajat de lipsa carismei şi de felul în care îşi „împachetează” mesajul, meciul din Consiliul Local, de la şedinţa cu aprobarea creditului, a fost dominat de David, care a văzut şi auzit multe în administraţia publică locală. Însă e greu de crezut că lasă David bunătate de funcţie şi serviciu, ca să lupte pentru sărăcia de la Câmpulung.

Faţă de PSD, PNL are în Consiliu nişte reprezentanţi care, chiar dacă n-au stofă de candidaţi la funcţia de primar, îi aduc aminte alegătorului că PNL Câmpulung există. Nici State nu e om de imagine, dar experienţa îl ajută să riposteze destul de coerent, Creţu are imagine, dar n-are mesaj, iar Anca Dumitrescu, deşi n-are nici imagine, nici o voce impunătoare, izolându-se în online, îşi face treaba de opoziţie. Mai este pe margine fostul subprefect şi prefect Luci Ionescu, ieşit din perioada de carantină politică după pierderea funcţiei de la judeţ cu chef de campanie pro PNL.

Firesc era să-l fi trecut mai în faţă pe fostul viceprimar Nicolae Zaharia, dar în cazul său a tot circulat o vorbă cum că PNL intenţionează să se descotorosească de el, nefiind om de echipă cu colegii liberali de la Câmpulung.

Cu cine merge PNL Câmpulung la alegerile din 2024 ar trebui să aflăm în curând, dacă este să dăm crezare asigurărilor Alinei Gorghiu care, cu aceeaşi ocazie, anunţa strategia partidului: „Ne stabilim, până la sfârşitul anului, listele de candidaţi în tot judeţul, inclusiv la Câmpulung, astfel încât să respectăm statutul de partid mare.” Cât de accelerat este ritmul de identificare a candidaţilor în stare care să câştige primăriile, cu care se lăuda Gorghiu, vom vedea până la 31 decembrie 2022. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!