3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

La mulți ani Vânătorilor de Munte din Argeș

Armata Română sărbătorește azi, 03 noiembrie 2022, Ziua Vânătorilor de Munte. În Argeș, județul partizanilor care au organizat în munți cea mai puternică rezistență anti-comunistă, sunt două corpuri de elită ale Vânătorilor de Munte, cu militari profesioniști, curajoși și devotați în apriga meserie aleasă, căliți pe piscurile Munților Carpați și gata oricând să își apere Patria!

„Le adresez cu acest prilej, bravilor ostași din Batalionul 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” – Câmpulung și din Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada” – Forță dedicată NATO – cele mai sincere gânduri de apreciere și urări de sănătate și succes în activitate! Un gând pios se îndreaptă și către eroii argeșeni căzuți la datorie în teatrele de operaţiuni”, a transmis Simona Bucura Oprescu.

Data de 3 noiembrie a fost aleasă deoarece, la 3 noiembrie 1916, potrivit Ordinului Marelui Cartier General (MCG) nr. 294, Şcoala de Schiori din Bucureşti (prima formă organizatorică apropiată de vânătorii de munte, înfiinţată la 30 septembrie 1916) a fost transformată în Corpul Vânătorilor de Munte. În cinci ani s-a trecut de la statutul de unitate de instrucție la acela de unitate operațională, cu noi misiuni și un nou stat de organizare, prin încadrarea cu militari profesioniști.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!