37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

„Stars of Song” nu se ţine nici la începutul lui decembrie. La anul, festivalul se va face fără implicarea Primăriei

Amânat din 1 iunie la sfârşitul verii şi, de la sfârşitul verii, la începutul iernii, Festivalul Internaţional de Muzică pentru Copii şi Tineret „Stars of Song” a „picat” cu totul din programul de evenimente al acestui an. La şedinţa la care trebuia să se voteze desfăşurarea lui pe 9-10 decembrie, consilierul local Sergiu Cicu a propus amânarea dezbaterii subiectului, întrucât Executivul nu solicitase acordul scris al deţinătoarei mărcii „Stars of Song”, Floriana Popescu, pentru desfăşurarea festivalului. Primăriţa Elena Lasconi a fost de acord cu retragerea şi, mai mult decât atât, cu scoaterea acţiunii din calendarul Primăriei pe acest an, lucru dorit de ambele părţi. Şi poate că este mai bine să fie aşa: în situaţiile în care partenerii nu cad la o înţelegere, atunci fiecare să meargă pe calea lui, ca să nu se ajungă, ca la „Stars of Song”, să inviţi străini în România, la Câmpulung, după care să le ceri să-şi anuleze zborurile cu avionul. Musafirii din Portugalia nu şi-au mai putut recupera banii plătiţi pentru biletele de avion şi, cu siguranţă, pe oameni nu-i interesează dacă a plouat sau nu, dacă afişul era frumos sau urât, dacă s-au angajat discuţiile pentru scaunele de la „Ciobănaşul” şi alte nimicuri. Şi sigur nu-i interesează că se ceartă USR cu PSD la Câmpulung.

  • „Din păcate, în acest an nu vom mai organiza festivalul, dar se va întâmpla anul viitor, în preajma Zilei Copilului”

Ca să nu ne facem de râs şi la anul în faţa invitaţilor din afară, organizatorii festivalului îl vor ţine pe cont propriu, printr-un parteneriat privat, fără implicarea Primăriei. La conferinţa de presă a PSD Câmpulung, Sergiu Cicu a povestit cronologia acţiunilor rămase fără o finalitate pozitivă, după ce primăriţa Elena Lasconi a hotărât să mute festivalul de pe 31 august – 2 septembrie tocmai pe 9 – 10 decembrie, ca să fie acoperită agenda de manifestări de sărbătoare lângă patinoarul care va fi adus din nou în centrul Câmpulungului.

„Din păcate, ediţia trecută n-am putut s-o organizăm la Câmpulung, am făcut-o la Curtea de Argeş. Şi aceea a fost un succes. Festivalul se bucură de o participare internaţională largă. Este un festival făcut la cel mai înalt nivel, profesionist. Aş face două referiri la lucrurile neadevărate susţinute şi care în realitate stau altfel. Doamna primar a afirmat că motivul pentru care s-a suspendat a fost prognoza meteo şi faptul că n-a fost făcut la nivel profesionist. Nu ştiu de când primarul, indiferent care a fost şi care va fi, este organizator de spectacole sau de evenimente. Dar asta este altă problemă. În ceea ce mă priveşte pe mine, nefiind o problemă personală, experienţa pe care o am în domeniu a dovedit că am făcut lucruri la cel mai înalt nivel, indiferent unde, în România sau în străinătate. Vin cu o completare referitoare la faptul că dumneaei a zis că nu ştie. Toate materialele erau făcute. S-a lucrat cu echipa din Primărie pentru tot ce înseamnă partea de materiale necesare promovării, organizării şi desfăşurării festivalului.”, a relatat Sergiu Cicu prezentând presei afişul evenimentului.

Trofeele, de asemenea, au fost executate, dar nu s-au ridicat de la firma care le-a realizat. „Înainte cu trei săptămâni de data stabilită pentru festival, 31 august, doamna primar, personal, a semnat invitaţiile.”, a mai spus Cicu, dând citire unora dintre ele, adresate personalităţilor muzicale care erau aşteptate la Câmpulung. „Din păcate, în acest an nu vom mai organiza festivalul, dar se va întâmpla anul viitor, în preajma Zilei Copilului.”, a anunţat Sergiu Cicu.

Potrivit acestuia, costurile organizării manifestării au variat între 45.000 lei şi 55.000 lei. În 2022, Primăria se angajase să contribuie cu 45.000 lei din bugetul alocat evenimentelor programate în acest an. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!